David Bowie 1992. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
8. jaanuar 2021, 15:25

ETENDUS, UUED LAULUD, TIKTOK: Bowie sünni- ja surma-aastapäeva tähistatakse suurejooneliselt

Täna saanuks maailma mõjukamaid popmuusikuid David Bowie 74aastaseks. Paraku täitub pühapäeval viis aastat tema surmast. Kurbust saab peletada superstaari loomingut ja staariderohket tribuutkontserti nautides.

BBC Newsi teatel saab nädalavahetusel voogedastuses näha Bowie muusikali "Lazarus" (2015) Londoni lavastust, kus kõlavad artisti hitid, aga ka uued laulud, mis David spetsiaalselt etenduse jaoks kirjutas. Pileti saab soetada veebiküljelt dice.fm.

24 tunniks on voogedastuses vaadatav ka tribuutkontsert "A Bowie Celebration: Just For One Day" (piletimüük SIIN), kus astuvad üles Bowie endised ansamblikaaslased, aga ka sellised staarid nagu Boy George, Duran Duran, Trent Reznor, Adam Lambert, Gary Barlow ning näitleja Gary Oldman.

Duran Duran andis kontserdi eel välja Bowie hiti "Five Years" kaveri. "Teismelisena keerles mu elu ainult David Bowie ümber," ütleb solist Simon Le Bon. "Tema pärast ma laule kirjutama hakkasingi."

Bowie sünniaastapäeva puhul avaldati täna kaks varem ilmumata salvestist - laulja tõlgendused Bob Dylani palast "Tryin' to Get to Heaven" ning John Lennoni laulust "Mother".

Tagatipuks on muusik nüüd saabunud TikToki platvormile. 

Peatselt esilinastub ka eluloofilm "Stardust" Bowie teekonnast oma alter ego Ziggy Stardusti  juurde. Davidit kehastab inglise näitleja ja laulja Johnny Flynn (seriaal "Lovesick"). Kuid Bowie omaksed ei ole filmi tegijatele oma õnnistust andnud, mistõttu "Stardustis" ei tohi kõlada Bowie muusika. BBC Newsi teatel esitab Flynn Bowiena Jacques Breli ja The Yardbirdsi loomingut ning ühe enda loodud pala.