Siiri SisaskFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
8. jaanuar 2021, 07:52

Kaheksa aastat üksi metsas elanud Siiri Sisask: mõnes mõttes olengi ära keeranud (17)

"Üksi olen olnud siin viimased kaheksa aastat. Olid ka tervisega hädad. Kui ühel hetkel öeldakse, et sul pikka pidu siin maailmas ei ole, siis pead hakkama mõtlema," räägib Kroonikale Siiri Sisask, kellele pandud valediagnoos õpetas teda paremini end tundma ja tajuma.

"Samas olen tänulik, et sain ikkagi enese veerel ära käidud. Ma ei muudaks ühtegi oma elu karmi õppetundi," nendib Sisask, et see olukord pani teda rohkem mõtlema elu ja surma müsteeriumite üle. 

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Õhtulehele rääkis Sisask aprillis, et suhtlemisvajadus teistega tekib tal harva ja ta naudib pigem elu erakuna. "Sellise vajaduse tekkides võtan auto ja sõidan mõnda suurde ostukeskusesse või loomaaeda. Istun maha, võtan tassi kohvi ja lihtsalt vaatlen. Mulle on alati meeldinud inimesi vaadelda."

"Kunagi, kui ma veel palju reisisin, siis lennujaamades kirjutasin alati üles, mis mu ümber toimus. Kirjeldasin inimesi, olukordi, poode ja butiike. Olen mõelnud nendest päevikutest kunagi raamatu kirjutada. Kuid endast ütlen veel niipalju, et seinakraapimise tunnet mulle nii lihtsalt peale ei tule, saan üksindusega üsna hästi hakkama."

Loe täispikka Õhtulehe artiklit siit.