Elizabeth IIFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
6. jaanuar 2021, 12:51

Elizabeth II alluv pandi väärisesemete varguse eest vangi

Briti kohus mõistis kaheksaks kuuks vangi mehe, kes Buckinghami palees töötades oli varastanud väärtuslikke medaleid ning kuningliku pere portreid.

Adamo Canto (37) tunnistas end novembris süüdi kolmes varguseepisoodis, mis leidsid aset 11. novembrist 2019 kuni 7. augustini 2020. Canto töötas 2015. aastast Elizabeth II lossis Buckinghami palees catering'i-assistendina ning elas lossi territooriumil. Politsei avastas kuninganna alluva elupaigast mitmeid varastatud esemeid, millest väärtus jääb 10 000 ja 100 000 naelsterlingi vahele. 

A Buckingham Palace catering assistant who stole medals and photographs from the Queen's residence has been...

Posted by Wales for a United Kingdom on Teisipäev, 5. jaanuar 2021

BBC Newsi teatel muutusid koroonapandeemia ajal Canto tööülesanded: ta pidi rohkem koristamisele keskenduma ning see võimaldas talle juurdepääsu kabinettidele ja teistele lossi aladele, kuhu tal muidu poleks asja olnud. Osa varastatud kraami ilmus müügile eBay keskkonnas. 37 eseme müügist teenis mees umbes 7750 naela, mis on nende tegelikust väärtusest märksa vähem.

Üks esemeist oli näiteks fotoalbum Donald Trumpi visiidi ajal korraldatud dineest. Canto näppas ka prints Harry ning tema venna prints Williami ja tolle abikaasa signeeritud fotosid ning kaks tähtsat medalit.