NOORED LAVASTAJAD: Lavakunstikooli 30. lennu lavastajad (vasakult) Margaret Sarv, Marta Aliide Jakovski, Erik Richard Salumäe ja Kalju-Karl Kivi astuvad teatriellu huvi ja uudishimuga, pagasina kaasas mõned hinge läinud tekstid ning kompass ja kaart, millega nendele tekstidele kodu otsida.Foto: Mark Erik Savi
Teater
5. jaanuar 2021, 22:30

Noored lavastajad: teater võiks vaatajale kinkida lootust

Jaanuaris esietendub Noorsooteatris lavakunstikooli 30. lennu tudengite bakalaureuselavastus „Kõige all ja kohal on…“. Neli noort lavastajat toovad koostöös dramaturgia- ja näitlejatudengitega lavale igaüks ühe muinasjutu põhjal sündinud loo. Lavastus veeretab peos küsimust: kuidas armastada, kui me armastame nii erinevalt? Kuidas vastavad sellele küsimusele peagi teatriellu astuvad lavastajad ise?

„Tundub, et teemad, millega tegeleme, puudutavad kogu truppi ja on omal moel kõigile olulised. Ka rasketel hetkedel tundub, et vähemalt suund on olemas. Usun, et see on väga oluline,“ räägib üks lavastajatest Margaret Sarv, kuidas koroonapiirangute kiuste õnnestus lavastusega ka distantsilt tegelda. Erik Richard Salumäe lisab, et õnneks on proovid kulgenud sujuvalt ja suuremaid raskusi pole ette tulnud.

Edasi lugemiseks: