Jeremy ClarksonFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
4. jaanuar 2021, 16:00

SURM SILME EES: „Top Geari“ täht oli veendunud, et koroona viib ta hauda (5)

Briti motosaate "Top Gear" staar Jeremy Clarkson (60) tunnistab, et võitles jõulude ajal Covid-19ga ning kartis, et annab otsad.

Teletäht kirjutas hiljutisest tervisekriisist Sunday Timesi veergudel. Clarksoni enesetunne halvenes neli päeva enne jõule. Olles oma sümptomeid guugeldanud, lasi ta end testida - ja analüüs näitas koroonaviiruse olemasolu.

"Arst oli väga konkreetne. Olen 5-15 päeva lössis ja siis kas hakkab mul parem või pean haiglasse minema. Kuid, kuna olen 60aastane ja paks ja olen pool miljonit sigaretti tõmmanud ja kahepoolset kopsupõletikku põdenud, suren ilmselt ihuüksi üksildases plasttelgis."

Teletäht ärkas enda sõnul higist läbimärjana, paukus köhida ja läks isolatsiooni - heitis maakodus raamatuga voodisse ning ootas, et vikatimees pea ukse tagant välja pistaks. "Ma ei hakka valetama - see oli päris hirmus!" tunnistab Clarkson. "Iga haigusega, mida põdenud olen, on alati olnud tunne, et arstiteadus ja aeg tõttavad mulle viimaks appi, kuid Covid-19ga pead lihtsalt üksi lamama teadmises, et ravi ei tule ja et aeg on su kõige suurem vaenlane."

Clarksoniga samas majas olid tema uus sõbratar ja tolle lapsed. Jeremy enda lapsed käisid isa jõulude ajal vaatamas - kohtuti aias ja distantsilt, Clarksonil seljas kaitsekombinesoon. Teletäht ütleb, et Covid on mõistatuslik tõbi. "Mul pole aimugi, olen ma nüüd tervem või ei."