Alexi Laiho 2016. aastal.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
4. jaanuar 2021, 13:58

Soome menuansambli käilakuju suri vaid 41 aasta vanuselt (1)

41 aasta vanuses on surnud Soome ansambli Children of Bodom liider Alexi Laiho. Alles detsembri algul oli ta oma austraallannast abikaasa Kelliga kolmandat pulma-aastapäeva tähistanud.

Laiho suri eelmisel nädalal oma Helsingi kodus. Iltalehti teatel oli kitarrist ja laulja viimastel aastal terviseprobleemide all kannatanud, kuid tema kolleegid nimetavad surma ootamatuks.

Laiho asutas Children of Bodomi 1993. aastal koos trummar Jaska Raatikaineniga. Metalbändist kujunes Soome edukamaid rahvusvahelise tuntusega kollektiive. 2019 andis ansambel viimase kontserdi. Seejärel koondas Laiho enda ümber grupi Bodom After Midnight, mis jõudis salvestada kolm pala ja teha ühe muusikavideo. Need ei jõudnud enne Alexi surma veel ilmuda.

"Oleme rusutud oma kalli sõbra ja ansamblikaaslase ootamatust lahkumisest," ütlevad Bodom After Midnighti liikmed. "Meie šokk ja kurbus on sõnulseletamatud."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelli Wright-Laiho (@kelli_wright_laiho)

Laiho õde ütleb, et tema noorem vend maetakse pereringis. "Oleme kõik sügavalt vapustatud ja leinast rusutud." Alexit jääb leinama ka tema pere Austraalias. "Alexi oli uskumatult armastav ja hell abikaasa ja isa. Meie südamed on igavesti kildudeks," ütleb Kelli Wright-Laiho.