Margarita Terehhova Andrei Tarkovski filmis "Peegel" (1974). Foto: Scanpix
Inimesed
31. detsember 2020, 10:58

TRAAGIKA: Mileedi osatäitja lamab haigusest puretuna voodis

Haigused teevad Nõukogude kultusfilmi "D'Artagnan ja kolm musketäri" naisnäitlejate seas halastamatut laastamistööd. Sel nädalal levis uudis kuninganna osatäitja Alissa Freindlihhi (86) rängast võitlusest Covidiga. Kuid Mileedi osatäitja on juba aastaid Alzheimeri tõve tõttu voodisse aheldatud.

Komsomolskaja Pravda kirjutab, et kunagisest Nõukogude Liidu filmistaarist ja seksisümbolist Margarita Terehhovast (78) on alles vaid vari. Näitlejanna on aastaid põdenud Alzheimeri tõve. Viimased fotod temast on pärit 2011. aastast. Nüüd on Margarita juba mitu aastat voodisse aheldatud ega saa iseseisvalt hakkama.

Näitleja Emmanuil Vitorgan rääkis Vene telesaates "Inimese saatus", et 1980. aasta komöödias "Vaga Marta" polnud tal vaja kauni kolleegi vastu tundeid näideldagi - ta oli Margaritasse armunud. "Imetlusväärne näitleja ja lummav inimene. Ma jumaldasin teda."  

Vitorgan on Terehhova haigusega kursis, kuid tema sõnul ei taha Margarita kedagi näha ja keeldub abist. "Ma tean, et ta on väga haige. Paraku tohutult. Ta ei taha, et keegi temaga suhtleks. Püüdsin ühendust võtta. Küsisin: "Järsku oleks abi vaja?" Ei. Ta on muidugi üldse uhke loomuga inimene. Imetlusväärne naine ..." vahendab Vene leht Vitorgani nukrat tõdemust.

Komsomolskaja Pravda teatel hoolitsevad Terehhova eest põetajad. Lapsed Anna ja Aleksandr püüavad oma ema ajakirjanduse eest kaitsta. Poeg ütles: säärasel tasemel artist nagu tema ema on ära teeninud selle, et poolehoidjad jääksid teda mäletama särava, noore ja ilusana ...