Saund
30. detsember 2020, 22:58

ÕL VIDEO | Aastahitil kolmanda koha pälvinud Ariadne: kirjutasin terviseprobleemidest, mille panime armastuslaulu võtmesse

Mullu Aastahitil kolmanda koha saanud Ariadne jõudis tänavu looga „Running Without You“ samale positsioonile. „Tunne on sama, mis eelmisel aastal – väga ootamatu. See on hästi südantsoojendav, kui su muusika läheb inimestele päriselt korda,“ ütleb ta.

Liina Ariadne Pedanik räägib, et lugu sündis Soomes nagu kõik tema teised paladki. „Mõtlesime, et tahame kirjutada midagi hästi kerget ja mõnusat. Nii kirjutasimegi sellest, kuidas mõnikord hoiavad inimesed sind tagasi tegemast neid asju, millega sulle päriselt tegeleda meeldiks. Siis tuleb nad lihtsalt enda elust eemaldada, et saaksid kvaliteetselt edasi elada,“ selgitab naine loo sisu.

„Mulle meeldib kirjutada teemadel, mis on mulle südamelähedased, aga vahel teised ei samastu nendega nii palju. Selle loo puhul kirjutasin terviseprobleemidest, mis on mind terve elu tagasi hoidnud, aga panime selle koos Ani Nnebedumi, Aleksanteri Hulko ja Marttiga (Hallik, Liina elukaaslane – T.J.) armastuslaulu võtmesse,“ räägib Ariadne.

Kuna Pedanik ja Hallik tegid ühiselt Youtube’i videoid ning kirjutavad koos ka muusikat, on neil vaja kvaliteetaega, mille nad saavad veeta nii, et tööle mõtlema ei pea. Martti sõnul on neil selleks hea lahendus. „Käime korra aastas kõik hinnas puhkusel, et päriselt puhata – meil pole aasta jooksul sellist hetke, kus me puhkame. Tänavu on muidugi natuke keerulisem olnud. Suvel oli võimalus, aga siis jätsime igaks juhuks reisid ära. Oleme kodus ainult tööd teinud, nii et ei jõua ära oodata, et saaks tööst eemale ja end vabaks lasta,“ räägib ta.

„Tavaliselt öeldakse, et ära jaga oma elukaaslasega täpselt samu hobisid ega tööd, aga meie koostöö on tõesti super. Vahel teab Martti mind isegi paremini kui ma ise. Temaga on ainult lust koos kirjutada,“ rõõmustab Ariadne.

Suuri tähistamismõtteid noortel siiski peas ei ole. „Arvan, et läheme koju, Martti mängib Playstationit ja mina „Animal Crossingut“,“ naerab Liina.

„Kõigepealt peaksime leidma viisi, kuidas tänada inimesi, kes on läbi kõige meie kõrval olnud. Purustasime võib-olla fännide südamed, kui otsustasime, et mina jätkan Youtube’i videote tegemisega üksi ja Liina keskendub rohkem muusikale. Mis sellest, et me nende südamed murdsime, nad olid valmis meid sellegi poolest toetama,“ räägib Martti.

Loodeti mängida uut muusikat

Ariadne sõnul on 2020. aasta küll keeruline olnud, kuid siiski on tõrvapotis ka mõned meetilgad leidunud. „See on aasta, kus olen pidanud hästi palju aega iseendaga veetma. Olles loomeinimene, on see mingil määral keeruline olnud. Seetõttu oli ka Youtube’i videoid keeruline teha. Üldjuhul tegime vlog’e nii, et läksime kodust välja, aga kui karantiin algas, mõtlesime, mida nüüd teha. Siiski on 2020 olnud palju parem, kui oleksime arvata osanud,“ räägib ta.

„Mind on see aasta kuidagi lukku tõmmanud. Kui paljud inimesed on koju jäänud ja neil on palju vaba aega, siis meie tahaksime mängida inimestele lugusid, mis oleme juba varasemalt kirjutanud, et saaksime neid enne avaldamist testida ja näha, kuidas rahvas need vastu võtab. See jäi tänavu ära. Tahaks, et normaalsus naaseks, et elu saaks rohkem inspireerida,“ lisab Martti.

 

Vaata videost, mida rääkis Ariadne Anule ja Stenile veel enne auhinnajagamist, kui ta ei teadnud, et üks priis temaga koju läheb.

"Klatšiminutid - aastalõpu eri" detsembrikuu Anu Saagim; Sten Talivee