Alexander Wang koos Lady Gagaga 2015. aastal Metropolitani kunstimuuseumi kostüümiinstituudi galal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
30. detsember 2020, 12:11

Nimekat moekunstnikku süüdistatakse mees- ja transmodellide ahistamises

Nimekat New Yorgi moedisainerit Alexander Wangi on tabanud rängad süüdistused – mitmed inimesed väidavad sotsiaalmeedias, et moekunstnik on neid uimastanud ja seksuaalselt rünnanud.

Women's Wear Daily teatel süüdistatakse 37aastast Wangi mees- ja transmodellide seksuaalses ärakasutamises. Anonüümsete süüdistajate väitel oli disainer peol nende joogi sisse uimastavat ainet sokutanud ning seejärel neile kallale tunginud. "Alexander Wang on väidetav seksuaalkurjategija, paljud mees- ja transmodellid on rääkinud väidetavast seksuaalsest kuritarvitamisest, mida nad on Alexander Wangi küüsis kogenud," seisis skandaali vallandanud sotsiaalmeediapostituses. 

Keegi väitis, et Wang oli uimastanud 2014. aastal kaks tema sõpra. Järgnenud kommentaaris kirjeldas keegi, kuidas disainer poetas tema joogi sisse uimastit, mispeale tal kui bipolaarsel isikul tekkis psühhoos ja ta sattus psühhiaatriahaiglasse. 

Mitmed süüdistajad on anonüümsed, kuid oma nimega on söandanud esineda modell Owen Mooney, kelle sõnul ajas Wang talle 2017. aastal New Yorgi klubis räpikontserdil käed külge. Oma algses TikToki videos noormees kuulsa disaineri nime ei paljastanud, kuid tunnistas nüüd, et rääkis Wangist.