Abigail DisneyFoto: VIDA PRESS
Film
29. detsember 2020, 11:18

Disney pärijanna karm ennustus: ahnus viib Disney stuudio hävingule

Walt Disney Company pärija Abigail Disney on veendunud, et ahnus ja hoolimatus alamate suhtes viivad meelelahututusgigandi kokkuvarisemiseni

Abigaili isaisa oli Roy O. Disney (1893-1971), kes asutas Walt Disney Company koos oma kuulsa animaatorist venna Walt Disneyga (1901-1966). Nüüdseks kuulub Disney alla mitmeid teisi firmasid, nagu Pixar, Lucasfilm ja Marvel. Abigail Disney kardab, et kuulus kaubamärk ei jää pidama, kui kompanii juhtide ahnus ei kahane.

Abigail Disney kritiseeris hiljutises raadiointervjuus Disney juhtide ja lihttöötajate palkade määratut erinevust. Seda tegi ka mullu, juhtides tähelepanu, et Disney toonasele bossile Bob Igerile (kes tänavu ootamatult lahkus) maksti 66 miljonit dollarit kompensatsiooni. "Maailmas pole ainsatki inimest, kes vääriks 500 korda suuremat palka kui tema keskmisel töötajal."

Samuti ei huvitavat filmibosse  koroonapandeemia tõttu koondatud töötajate saatus. "Ärme teeme nägu, et [koondatud töötajad] lähevad kuhugi ja kaovad - nad jäävad oma kodust ilma ja peavad toitu varastama," vahendab veebikülg The Mix Net Disney pärija sõnu. 

Abigaili sõnul poleks tema vanaisa iialgi võtnud firmast nii palju raha välja kui kompanii praegused juhid. "Mitte sellepärast, et ta oleks olnud ideaalne inimene, vaid sellepärast, et nii ei tehtud, selist asja lihtsalt ei tehtud."