Epp KärsinFoto: Martin Ahven
Inimesed
28. detsember 2020, 13:59

Epp Kärsin: ma ei ole ebaõnnestunud, sest olen lahutatud, vaid vastupidi (19)

"Mind on täiesti pööraselt hulluks peetud, aga olen alati öelnud, et mul on unistus. Mina usun oma unistusse ja tegelikult kõik unistused, mis mul väiksena olid, on nii ka läinud," kirjeldab kogemuskoolitaja Epp Kärsin Vikerraadio saates "Käbi ei kuku…"

Epp toob näite, et seitsmeaastasena oli ta õnnetu, kuna vanemad said aastas vaid 28 päeva puhata. "Ma ütlesin: "Issi, küll sa näed! Kui mina saan suureks, ei hakka tööl käima, ja kui tahan, puhkan nii kaua, kui mina tahan." Tegelikult võin öelda, et olen järginud seda, mis on olnud minu sees, ja teengi praegu seda, mis mulle kõige rohkem meeldib," ütleb Epp.

Epu sõnul arvavad paljud, et ta tegeleb justkui uhhuuga, kuid üldiselt see arvamus muutub, kui nad temaga päriselt kohtuvad. "Lihtsalt kuna tegelen sellises valdkonnas, milles Eestis ilmselt kunagi varem ei ole nii suurelt ja nii laialt kõlapinda saavutatud, on see paljude inimeste jaoks arusaamatu," nendib ta.

Koolitustel räägib Epp tihti ka isiklikest kogemustest, mille seast leiab ka valusamaid läbielamisi. "Olen hästi tänulik, et olen julgenud astuda välja suhtest, kus ma ei ole olnud õnnelik. Ma ei ole jäänud suhtesse kinni lihtsalt sellepärast, et ma materiaalselt ei saaks hakkama. Olen julgenud teha elus otsuseid läbi südame, mitte läbi mõistuse," sõnab ta. 

"Ma ei tunne, et olen ebaõnnestunud, sest olen lahutatud, vaid vastupidi – tänu enda läbielatud valusatele kogemustele saan nüüd olla kogemuskoolitaja, sest mul on nii palju lugusid ja need on kõik minu enda lood," lisab Epp, et valusad kogemused aitavadki kõige rohkem kasvada.

"Arvan, et vahel inimesed saavad kokku lihtsalt sellepärast, et sünniks imeline laps või imelised lapsed. Nad on oma kingitused kätte saanud ja neil on oskus lahku minna sirgete selgadega, et lapsed ei peaks kannatama. Sellised lood, kui vanemad elavad koos, hambad ristis, ja lapsed on seal väga õnnetud – ma arvan, et elu ei peaks selline olema," tõdeb Kärsin. Vaatamata sellele, et ta oma lapse isaga koos ei ole, on mees siiski nende jaoks alati olemas.