Foto: Pexels.com
Inimesed
28. detsember 2020, 12:50

Mõtle sügavalt järele – kas sinagi oled autoseksuaal?

Kardashiani telepere liige Kourtney Kardashian lööb laineid artikliga autoseksuaalsusest. Aga mida see õigupoolest tähendab?

41aastane sekspomm tahab ilmselt Gwyneth Paltrow'le kanna peale astuda - Hollywoodi näitlejanna elustiiliveebi ja -poe GOOP konkurendiks on ilmunud Kourtney POOSH, kus kaunitar räägib erutavatest teemadest. Sel nädalavahetusel avaldas kolme lapse ema artikli autoseksuaalsusest, kus kinnitatakse, et enamik meist on vähemalt veidike autoseksuaalsed.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash)

"See on joon, mille puhul inimest erutab tema enese erootilisus," kirjutab seksuaalterapeut Casey Tanner. "Kõigi puhul ei pruugi see küll kehtida, aga üldiselt tunneme end seksikamalt ja erutunumalt, kui tunneme, et oleme ise seksikad."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneykardash)

Autoseksuaalsus võib väljenduda eneserahuldamises, kuid ei piirdu seksuaalkäitumisega. "See võib kätkenda endas igatsust või iha iseenese järele. See võib olla ka võime end erutada vaadates, kujutledes, puudutades või nuusutades iseend." Tanneri sõnul võib autoseksuaalsus väljenduda ka enese hellitamises vannivees või peegli ees tantsisklemises, ilusad riided üll. "See tähendab seksikat enesetunnet sõltumata sellest, kas keegi teine on sind erutanud."