Foto: @ludvigmusic/Instagram
Inimesed
28. detsember 2020, 09:33

Estonia katastroofis hukkunud Eurovisioni staarilt ilmus uus laul

1994. aastal hukkus parvlaev Estonia katastroofis teiste seas rootsi laulja Pierre Isacsson, kes oli oma kodumaad kaks korda Eurovisionil esindanud. Nüüd ilmus igavesti 46aastaseks jäänud muusikult uus pala.

Iltalehti teatel esindas Isacsson Rootsit aastatel 1971 ja 1972 ansambli Family Four koosseisus. Ansambel jäi vastavalt kuuendale ja kolmeteistkümnendale kohale.

Isacssoni tuntuim soololaul on 1974. aastast pärit "Då går jar ner i min källare". 1990. aastail töötas ta MS Estonial muusikuna ja õhtujuhina. Laevaga koos ta hukkus, kuid erinevalt paljudest leiti tema surnukeha ning maeti Stockholmi. 

Pierre'i poeg Ludvig oli isast ilma jäädes vaid üheksa-aastane. Temagi tegutseb muusikuna. Expressenile antud intervjuus rääkis Ludvig Isacsson, et isast jäi maha hulgaliselt avaldamata palu ning demosid. Poeg otsustas laulu "Jul i Sahara" ("Jõulud Saharas") välja anda. "Lõpptulemus tuli väga hea. Laulan ise teisi hääli ja isaga koos on imetore laulda. Otsekui oleks ta jälle elus."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ludvig Isacsson 🎶 (@ludvigimusic)

Ludvigi ema lahkus siitilmast suvel. Varsti pärast seda ilmus kõmuline Estonia-teemaline dokfilm. "Sügis on olnud üsna tormiline ja just seetõttu on olnud tähtis viia lõpule see, mida isa teha ei saanud," ütleb poeg, kes loodab Pierre'i muusikat edaspidigi avaldada.