Foto: Robin Roots
Uudised
27. detsember 2020, 18:50

KUMMUTADES VANDENÕUTEOORIAT: Jelena Rozinko ei saanud kahte koroonavaktsiini süsti (56)

Pühapäeval alustati Eestis Covid-19 vaktsineerimisega. Kõige esimesena sai koroonavaktsiini süsti Ida-Viru keskhaiglas töötav arst-resident Jelena Rozinko, ent vaktsiinivastaste hulgas läks ringlema vandenõu nagu talle oleks seda tehtud mitu korda. 

Vaktsiinivastaste Facebooki grupis kõrvutati kahte pilti, ühte Virumaa Teatajast ja teist Delfist. Piltidel oli märgata erinevusi - ühel oli süsti saanud Rozinkol sall, teisel aga mitte. Sotsiaalmeedias esitati ka küsimus - kuidas seda mõista? 

Põhjus on tegelikult lihtne, miks eriportaalide piltidel on ühel Rozinko salliga, teisel mitte - salliga pilt on tehtud nii-öelda kaameraprooviks, sallita aga siis, kui doktor päriselt süsti sai, kirjutab sotsiaalministeerium. 

"Kohale tulnud operaatoritele ja fotograafidele tehti hoopis põhjalik läbimäng, et ajakirjanikel oleks teada, mis toimuma hakkab ja millise nurga alt nad endale sobiva pildi saavad. Kaameraid oli kohal palju! Ilma sallita pildil saab dr Rozinko esimesena Eestis vaktsiinisüsti koroonaviiruse vastu. Selleks, et saavutada maksimaalne immuunsus, mida vaktsiin võimaldab, tuleb tal jaanuaris teha üks kaitsesüst veel," seisab ministeeriumi Facebooki postituses. 

Ekraanitõmmis vaktsiinivastaste grupist.