Inimesed

Piret Järvis-Milder lapse kaotamisest: kanda poega viis kuud oma kõhus ja siis temast ilma jääda on kirjeldamatult valus (18)

LISA KOMMENTAAR

pikne30. detsember 2020, 00:38
VALUS teema. Kuid otsustasin siiski sekkuda. Tean mitmeid traagilisi juhtumeid. Isegi kogenud. Seepärast ei ole ma lihtsalt targutaja. KÕIK tragöödiaosalised on olnud varem ja varasemas nooruses aktiivsed suitsetajad ... Noor tüdruk ju ei usu, et peab emaduseks teadlikult valmistuma ... Kuid mingil ajal on tagajärg kurb! See võib olla meelevaldne, kuid olen tähelepanelik inimene ja samas ka üsna hää mäluga.
ka lugeja28. detsember 2020, 14:27
Jälle kurjad õelutsejad platsis oma kommenteerimisega. Pealegi ei ole "Pealtnägija" teemad tema välja mõeldud.
Miks ma külle ei suuda Pealtnägijas inimestest üle rullinud proua "kannatustele"?28. detsember 2020, 11:13
Smv28. detsember 2020, 11:54
Irwe28. detsember 2020, 10:42
Kurb kogemus ja kaastunne. Samas me ei suuda aru saada asjade sügavamast olemusest ja vajalikust tasakaalust. Ühe poole pealt toetatakse aborte kui raseduse vältimise vahendit, mida toetatakse riigi eelarvest, teiselt poolt oma ihu ja hinge eest hoolt ei kanta, traditsioonilist perekonda ei väärtustata ja mille tagajärjeks on vaimsed probleemne ning mille tagajärjeks on pataloogia, sest terve naine sünnitab alati terve lapse. Ma ei süüdista kedagi, aga tuleb asju näha laiemalt ja terviklikumalt ning seda peaks ka loo kangelane ajakirjanikuna mõistma ja kaastunde "korjamine" ei ole lahendus.
Smv28. detsember 2020, 11:56
Sügavam põhjus on see et selle mehe last ta ei taha.
Marta28. detsember 2020, 15:40
Kui rumal saab olla keegi, kes peab aborti raseduse vältimise vahendiks ?!? Kas meil tõesti veel 21 saj on nii harimatuid inimesi ?!?! Huvitav oleks teada, kuidas see "ihu ja hinge eest hoolt kandmine" käib? Mis ajast harimatust on peetud "laiaks ja terviklikuks" nägemiseks?? Piinlik lugedagi seda kommentaari...
keskealine28. detsember 2020, 09:56
Mul on ka rasedus katkenud 5.kuul. Kuna enne oli juba üks laps olemas, sain sellest kergemini üle. Võtsin seda kui paratamatust, et nii oli määratud ja saatuse vastu ei saa.
JL28. detsember 2020, 09:02
Lapse kaotus on valus aga on veel suuremaid kaotusi , nagu töö kaotus ja hullem veel on kodukaotus. Ühest asjast ei saa ma aru , et nüüd kui laps on sündinud ,heietatakse eelmise lapse kaotusest ------ milleks . Elu läheb edasi ja ei maksaks seda takkajärgi seostada surmaga ----- see ei ole pastlik.
Marta28. detsember 2020, 15:23
Lapse kaotusest on suurem töö kaotus?!?! Kodu kaotus?!?! Isegi teadmata, mis asjaoludel selline kodu kaotus on juhtunud, on täiesti kohatu võrrelda eluolendi ja oma enda liha vere kaotust materiaalsete asjade kaotusega.. võrrelda surma rahaga??? Töö ja kodu saab alati uue, aga sa võid saada 100 last, aga mitte kunagi seda ühte, kelle oled kaotanud... Ilmselgelt selline inimene kas ei oma lapsi või on lihtsalt egoist, kes on kaotanud mingi mõttetu töö ja ajab sellist arulagedat joga...
...28. detsember 2020, 07:12
Iga kaotus on valus. Aga kui mõelda, et keegi kaotas ühe sündimata lapse (mis ongi talle tragöödia), ent saab kas ühe või mitu tervet last... mida tunneb inimene kes vaatamata soovidele, prooovidele, arstidele ei saagi lapsi, see valu eikao ajas, seda ei asenda "teised lapsed", see valu kasvab ajas ja on talumatu, meenub igal ajal igas kohas (kus lastest räägitakse, või kuhu sa ei sobi kuna sul pole last), ennekõike elukaaslasega armsatel hetkedel
molli27. detsember 2020, 20:06
meil sündis laps, oli nii minu moodi, aga ikka kaotasime... haigla "praak", nagu ütles üks medõeke... nii käimegi nüüd kalmistul pojal külas...
Jk27. detsember 2020, 18:19
Tunnen kaasa. Meil juhtus see kaheksandal kuul.
Mari27. detsember 2020, 16:20
Olen nõus, tegu on isiklikult valusa kogemusega. Mida see muudab, et seda meediaveergudel kajastada. Kas see lohutab rohkem või teeb vähem haiget või kaastunnet soovitakse või mis on oma sellise isikliku valu jagamine eestimaa rahva ees eesmärk? Kas kujutate ette, kui palju valu tekitab see tavainimesele, kes ei rebi igat oma elutahku meedia lehtedele. Kes neile kaasa tunneb või lohutab. Päriselt ka. Tunnen kaasa kuid siiralt soovitan, et ei pea igat oma elutahku sündi, surma kaotust või uut kallimat jne eksponeerima. Milleks see kõik hea on?
Lugeja27. detsember 2020, 16:46
Leina ja muredega tullakse erinevalt toime. Minule on abiks, kui saan sarnastest juhtumitest lugeda ja saan aru, et kurvad asjad juhtuvad ka teiste inimestega ja elu läheb edasi. Mina näiteks oma muresti ei taha lähedastega jagada - see on liiga isiklik ja lähedane. Ajalehest lugeda on turvalisem. Kui inimene on igapäevaselt meedia tähelepanu all, siis on üsna loomulik, et tahes-tahtmata jõuavad ajaleheveergudele ka sellised asjad, mida võib-olla tahaks enda teada hoida. Aga kui keegi juba midagi teab, siis võib-olla on parem rääkida asi oma vaatenurgast kui kellegi teise kuulujuttudest.
Arvamus27. detsember 2020, 18:07
Ühiskonnas räägitaksegi lapsesaamisega seotud raskustest vähe ja jääb mulje, et probleeme eriti polegi, piisab ainult soovist ja ongi olemas. Tegelikult olevat igal viiendal paaril ka rasestumisega raskusi ja üle 35-aastased naised, kes soovivad last saada, kasutavad sageli kehavälist viljastamist. Paljud avaliku elu tegelased on inimestele eeskujuks ja kui osad loovad hiljem pere, siis võib see anda ka noortele signaali, et see ongi lihtne ja naised võivad ka 40ndates kergesti rasestuda. Tegelikult räägitakse erinevatest probleemidest lihtsalt vähe ja aitäh neile, kes on oma lugu jaganud!
JL28. detsember 2020, 09:08
to lugeja ; tuntud inimene ei pea jagama oma muret meediale , see on liiga isiklik ja just selliste juhtumitega peab jagama oma lähedlastega , ainult sealt saab tuge.
Valikuvabadus28. detsember 2020, 11:03
Jätke inimeste enda otsustada, kas nad jagavad muret või hoiavad enda teada. Sarnaste teemade puhul leidub alati keegi, kes väljendab pahameelt, kui mõni inimene on läbi meedia rääkinud oma negatiivsetest sündmustest, isiklikus elus. See ei muuda küll enam midagi, aga näitab, et kõik ei pruugi elus minna hästi ja paneb inimesi rohkem pereteemade peale mõtlema. Neid naisi on piisavalt palju, kes lükkavad pereloomise edasi ja ei suuda 30ndates uskuda, et rasestumine võib olla juba siis keeruline ja peetumised, katkemised tunduvad uskumatud ja ebareaalsed.