Annika Kiidron-RoometsFoto: Martin Ahven
Inimesed
25. detsember 2020, 11:00

VIDEO | Moekunstnik Annika Kiidron: minu kollektsiooni vastu tuntakse huvi ka Hollywoodis

Moekunstniku Annika Kiidroni jaoks on lõppev aasta olnud tõeliselt edukas - ta võitis teist korda Erki Moeshow, pani taskusse Estonian fashion fetsivali võidu ning tõi Eestisse Premiere Vision-Paris NextGen priisi. 

"On olnud täiesti hull aasta," tunnistab Annika saates "Aasta säravaimad tähed". "Ma ei oodanud seda ja ei ole enda sees veel päris täpselt aru saanud, mida see mulle või mu kunstnikutulevikule tähendab."

Annika räägib, et tema kollektsiooni või selle osade ostmiseks on tulnud ka välismaalt ning mitmed USA, Inglismaa ja Jaapani ajakirjad soovivad tema töid avaldada. "Kuna see on mu ülikooli lõputöö, ei saa ma kõiki pakkumisi vastu võtta. Pean ka ülikooliga läbi rääkima," ütleb ta.

Tema viimase kollektsiooni vastu on huvi tuntud isegi Hollywoodis! "Täiesti tundmatute disainerite autoriloomingut tahetakse punasele vaibale panna selga noortele säravatele näitlejatele." Annika aga ütleb, et kuna tema kollektsioon on maailmas nii suure tunnustuse saanud, ei ole ta nõus sellest sõrmenipsuga loobuma ja kohe kulleriga teele saatma. "Enne peab olema mingi kokkulepe, et kui palju nad maksavad või kuidas see pärast minuni tagasi jõuab."

Annika ütleb, et ta on moekunstnik olnud väikesest peale, kuid siiski teab Eesti laiem avalikkus teda hoopis omaaegsest tõsielusaatest "Baar". "Kõik on teinud 20. eluaastates asju, mille üle nad ei ole absolutuselt uhked ja õnnelikud," meenutab Annika seda kogemust. Aastaid saatis teda hüüdnimi Baari-Annika. "Kindlasti pole see asi, mille oma CV-sse paneksin ja kellena ennast tutvustaksin, aga on paratamatu, et see oli," tõdeb ta. 

Lisaks tööelulistele võitudele sai Annika tänavu võidu ka eraelus - ta abiellus ja kannab nüüd nime Annika Kiidron-Roomets.