Stella Tennant oli mullu veebruaris surnud Karl Lagerfeldi suur lemmik. Fotol võib neid näha Chaneli 2011. aasta sõul, mis oli pühendatud kuulsa moemaja käsitöökodade meistritele. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. detsember 2020, 09:36

ŠOKK: 50aastane supermodell Stella Tennant leiti enne jõule surnuna

Jõulude eel said moehuvilised kurva uudise - 50 aasta vanuses suri 1990. aastate menukamaid briti supermodelle, aadlisoost Stella Tennant. Androgüünse välimusega kaunitar oli olnud Karl Lagerfeldi suur lemmik - saksa soost moekeiser võrdles Stellat lausa Coco Chaneli enesega.

Politsei teatel ei kahtlustata kuritegu, kuid omaksed pole avaldanud, mis kuulsa šotlanna vaid mõned päevad pärast 50 aasta juubelit ja vahetult enne jõulupühi hauda viis. Pere kolmapäevases teates nimetati Stella surma ootamatuks. "Ta oli imeline naine ja inspiratsioon meie kõigi jaoks."

Karl Lagerfeld poseerimas koos Stella Tennanti ja Naomi Campbelliga 1996. aastal. Foto: Reuters/Scanpix

Endisest tippmodellist jäi maha neli last vanuses 15-22 eluaastat: Marcel, Cecily, Jasmine ja Iris. Ilmnes, et ta oli tänavu lahku läinud nende isast David Lasnetist, kellega ta oli abielus olnud 21 aastat. Abielupaarile kuulus Daily Maili teatel täielik kinnisvaraimpeerium, selle seas luksuslik maja Edinburghis ja maahäärber Stella isa mõisa lähistel. Stella oli Devonshire'i 11. hertsogi Andrew Cavendishi ning kuulsate Mitfordide aadlisõsarate hulka kuulunud Deborah Mitfordi lapselaps.

Moemaailma rabas kurb pühade-eelne uudis tõsiselt. Moelooja Stella McCartney kirjutas, et jääb nimekaimust hirmsasti puudust tundma. "Milline kurb ja õudne uudis selle niigi šokeeriva aasta lõpuks! Olen südames su vapustava perega, kes pole säärast valu ära teeninud. Olen sõnatu."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney)

Kolleeg Naomi Cambpell nimetas Stellat tippinimeseks ja ajatuks ingliks. "Alandlik, truu, tasakaalukas, praktilise meelega, haruldaselt kaunis nii seest kui väljast."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Endine Spice Girlsi laulja ja nüüdne edukas moelooja Victoria Beckham nimetab Tennantit uskumatult andekaks naiseks, keda ta on pööraselt imetlenud ja austanud. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)