Jõululaupäev Kaarli kirikusFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
25. detsember 2020, 08:28

GALERII | Kas kirikud said jõululaupäeval koroonareeglite järgimisega hakkama?

Jõululaupäevast hakkas kirikutes üle Eesti kehtima 50protsendilise täituvuse nõue. Lisaks on statsionaarsete istekohtadeta kirikutes teenistustel osalejate arv piiratud kuni 250 inimeseni ja istekohtadega talitusel kuni 400 inimeseni, õues tohib ühel jumalateenistusel osaleda kuni 500 inimest.

„Niisugune piirang on vajalik, et vähendada viiruse levimise riski jõulude ajal, kui on tavapärane, et kirikutes käib rohkem inimesi kui tavaliselt“, ütles rahvastikuminister Riina Solman.

„Palun kõigil kirikusse mineku asemel võimalusel vaadata jõulujumalateenistusi televiisorist, kuulata raadios või jälgida interneti vahendusel, seda eriti eakamatel, riskigruppi kuulujatel ja inimestel, kes tunnevad ennast tõbiselt,“ lisas Solman.

Kuidas möödus jõululaupäev Tallinna suurkirikutes? Õhtulehe fotograafi sõnul istusid kõigis külastatud pühakodades inimesed teenistustel kenasti hajutatult ning tunglemist uste taga ei olnud. Sisse minnes jagati külastajatele maske ning pakuti võimalust käsi desinfitseerida.