Tiiu JärvisteFoto: Stanislav Moškov
Inimesed
23. detsember 2020, 13:35

Skandaalne ärinaine Tiiu Järviste armus hollandlasse: oleme koroonaohvrid, kohtusime tühjal Raekoja platsil

Ulatuslikus rahapesus kahtlustuse saanud Tiiu Järviste naudib elu uue armastusega, kelleks on 49aastane noor pensionär. „Ärimeeste unistus ongi ju saada 45aastaselt pensionile,” jutustas Tiiu „Reporterile”. 

Järviste endine elukaaslane, kes sai samuti rahapesus kahtlustuse, kadus eelmisel aastal kui tina tuhka. Loodus aga tühja kohta ei salli ja naise südamesse on pugenud hollandlane Arjan Peter Van Der Kooij. Tiiu ja Arjan kohtusid esimest korda 14. märtsil Tallinna vanalinnas. „Oleme koroonaohvrid, kohtusime tühjal Raekoja platsil. Seal oli ainult kaks inimest.”

Viimased kaks aastat on olnud Järvistele väga rasked. Mais lõpetas finantsinspektsioon päevapealt tema ettevõtte Good Finance Company tegevuse. Lisaks ettevõttele jäi ta ilma ka mehest ja koerast. Rääkimata sellest, et ta istus 48 tundi arestikambris uurimise all. „Koroonaajal ei antud mulle ka lapselapsi," on Järviste nukker, sest põnnide nägemine oleks kindlasti tuju natuke parandanud. 

Jaanuari alguses hakkab Järviste kohtupinki nühkima. Naise sõnul peab ta eesootavale pingele vastu tänu Hollandi hurmurile. „Ta kannab mind kätel,” õhkab Järviste. Arjan on tema sõnul otsustanud elada Eestis. „Need on tema enda sõnad, ta ei taha, et koroona meid lahutaks.”

Jõule tähistab Järviste koos perega. „Igal aastal käin vanema poja juures Võsul. Sel aastal otsustasime, et see ei toimu mitte majas sees, vaid õues. Meid on peres rohkem kui kümme,” kirjeldab ta koroonaaja jõulupidu. Naine lisab, et  jõululaud on nende peres alati lookas, sest tema kaks poega teevad väga hästi süüa. „Sellepärast, et nad on kasvanud süüa tegeva ema kõrval,” uhkustab ta.

Jõuludeks sõidab Inglismaalt koju ka Tiiu Järviste noorem poeg Ian Gustav Ahlberg, kes on esimene TikTokis töötav eestlane. „Talle anti TikTokist preemia, mistõttu võib ta kuu aega töötada ükskõik kust tahab. Muidugi lendas laps kohe koju," rõõmustab Järviste.