Foto: Kuvatõmmis
Inimesed
23. detsember 2020, 11:01

Noor naine valetas end vähihaigeks, et sõbrad talle pulmapeo korraldaksid

Inglismaal pandi viieks kuuks trellide taha 29aastane naine, kes oli valetanud end vähihaigeks ning sõbrannade veenmiseks lausa pea kiilaks ajanud – selleks et nad tema unelmate pulmapeo kinni maksaksid.

Toni Standen valetas kahele lähedasemale sõbrannale, et tal on diagnoositud ravimatu vähk ja et tal on jäänud vaid kaks kuud elada, vahendab Daily Mail. Sõbratarid ei osanud midagi kahtlustada, sest Toni hoidis neid oma arstlike protseduuridega kursis ning kirjeldas kõike ülidetailselt. Ta ajas koguni pea kiilaks ning avaldas fotod oma sotsiaalmeediakontol. 

Toni Standen used money raised by friends to pay for her Cheshire wedding and a holiday

Posted by Cheshire Live on Teisipäev, 22. detsember 2020

Südamevalus sõbrannad korraldasid ühisrahastusplatvormil GoFundMe korjanduse, et Toni ja tema elukaaslane James saaksid kauni pulmapeo. Naine oli öelnud, et tema suurim soov on pakkuda oma isale võimalust teda altari ette talutada - 57aastane Derek oli vähki suremas. Annetustest koguti 8500 naelsterlingit, mille eest said Toni ja James pidada pulmad ning käia pulmareisil Türgis. Toni isa oli laulatuse ajaks paraku juba hinge heitnud, kuid lindistanud hinge vaakuvana oma tütrele õnnitlusvideo, mis pulmapeol ette mängiti. Mesinädalate järel käis noorpaar veel pikemalt Euroopa tretil ning Toni tervisel ei paistnud midagi viga olevat.

A 29-year-old woman named Toni Standen faked a cancer diagnosis to scam her friends into contributing up to £8,500 for her dream wedding.

Posted by The Weird News Daily on Laupäev, 12. detsember 2020

Viimaks tunnistas Toni pettuse sõbrataridele üles: tal pole vähki ja pole kunagi olnudki. "Ma armastan teid mõlemaid, olen tänulik kõige eest viimasel paaril aastal," kirjutas ta SMSis. "Palun väga vabandust, mul on piinlik ja olen ahastuses."

Nüüd tunnistas Standen pettust ka kohtu ees. Talle määrati viie kuu pikkune vabaduskaotus ning anti korraldus maksta tagasi 2000 naelsterlingit, mis kohalik ärimees oli tema pulmade jaoks annetanud.