Kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia Foto: VIDA PRESS
Inimesed
23. detsember 2020, 10:28

LEIN JA RÕÕM KÄSIKÄES: kuninganna Silvia tähistab 77. sünnipäeva

Rootsi kuninganna Silvia tähistab täna 77. sünnipäeva. Seljataha jäänud aasta on saksa päritolu kuninganna jaoks olnud dramaatiline.

Kuningas Carl XVI Gustaf märkis hiljutises intervjuus, et Rootsi on reageeringus koroonaviirusele läbi kukkunud. "Meil on palju surnuid. See on hirmus. Me kannatame selle all kõik," vahendab Iltalehti.

Kuningannat on tänavu tabanud mitu valusat kaotust, mida on loodetavasti leevendanud rõõmus beebiuudis. Oktoobri lõpus suri 86 aasta vanuses Silvia vanema vend Walther Sommerlath, kes oli põdenud Alzheimeri tõbe nagu nende emagi. "Alzheimer on hirmus haigus," tõdes kuninganna (76) Rootsi TV4 intervjuus. "See on piinav. Kaotad järk-järgult oma teadvuse. Sa ei leia õiget vastust ega õigeid sõnu. Ärritud. Nii et sellega oli väga raske toime tulla," vahendab People.com.

Veidi hiljem suri koroonaviiruse tüsistustesse kuningliku pere lähedane sõber Kay Wiestål (80), kes oli aastakümneid korraldanud kroonprintsess Victoria suviseid sünnipäevapidustusi Ölandi saarel. 

Õnneks oli kuningannal selleks ajaks juba teadmine tulevasest peretäiendusest - tema pojanaine printsess Sofia ootab kolmandat last. Nii et tuleval aastal on kuningapaaril loodetavasti juba kaheksa lapselast! Beebiootuse algust tumestas siiski ehmatus: Sofia ja prints Carl Philip nakatusid koroonaviirusega. Õnneks möödus Covid-19 nende puhul siiski üsna kergelt ning kuninglik pere saab raske aasta seljataha jätta ja lootusrikkalt uude aastasse astuda.