SÄRAV KÕRVALROLL: "Moodse perekonna" tegelane Cameron ostis Estonia klaveri. (Episood oli esimest korda eetris 7. märtsil 2018.)Foto: Kuvatõmmis sarjast
Saund
23. detsember 2020, 10:32

MÜSTIKA! Estonia klaverivabriku juht ei tea siiani, kuidas sattus pill maailmakuulsasse Hollywoodi teleseriaali

USA telesarja "Moodne perekond" 9. hooaja 15. episoodis ostis sarja tegelane Cameron Tucker peene klimberkasti, mis oli valmistatud Tallinnas Estonia klaverivabrikus. Pole siiani selge, kuidas just Estonia klaver sarjas kõrvalrolli sai. 

"Kui vahel nähtakse suurt vaeva, et oma toodet saatesse saada, siis siin meil rolli polnud. See oli kellegi hea käsi ja tahe ning meie saame vaid tänulikud olla. See on meile tore üllatus," rääkis Estonia klaverivabriku juht Indrek Laul "Vikerhommikus". Ta lisas, et Ameerika Ühendriikidesse on Eestist läinud tuhandeid klavereid ja see, millist elu nad seal elama hakkavad, pole pillimeistritele teada. 

"Meie põhiturg on jätkuvalt USA," kinnitab Laul, et kõige rohkem Estonia klavereid ongi müüdud just sinna. "Eriline oli sel sügisel see, et saatsime konteineri otse vabrikust Kanadasse. Seni on Kanada pille võtnud USA laost. Me tegime ka tootearenduse eraldi – Kanada tahtis saada pähklijuurega klaverit."

Jõulunädalal pakiti merekonteineritesse kokku 25 Estonia klaverit, millest 10 stardib Hiina ja 15 USA-sse.