Tuuli Roosma ja Arbo TammiksaarFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
22. detsember 2020, 23:33

FOTO | Probleemid lahendatud? Tuuli Roosma ja Arbo Tammiksaar meisterdasid koos traditsioonilise eluka (4)

Kuigi veel kestval aastal on korduvalt räägitud teleperekonna Tuuli Roosma ja Arbo Tammiksaare lahkuminekust ning sedagi, et Arbo juba uue noore kallima seltsis liigub, tundub, et head suhted on au sees ja võib arvata, et erimeelsused siiski lahendatud. Tuuli jagab nimelt sotsiaalmeedias fotot tegelasest, kelle nad Arboga valmis meisterdasid. 

"Tahma-Toomas! See on kõige lõbusam komme, mis täiesti teenimatult on unarusse jäetud. 21. detsember on toomapäev, mil kogu maja jõuluks ära kraamitakse. No see on päeva tüütum pool. Aga õhtul tuleb valmistada Tahma-Toomas, panna sinna sisse oma kodu prügi, tolmurulle ja ahjust tuhka ning toimetada see mõne naabri ukse taha. Kui pererahvas Tahma-Tooma avastab, siis ta peab sinna lisama oma pere prahti ja sokutama selle pimeduse varjus jälle järgmise ukse taha. See, kes Tahma-Toomast ei avasta, see ongi linna kõige laisem, mustem ja räpakam! Kui enam laisku peresid tõepoolest pole, siis tuleb Toomale tuli otsa pista! Selline tore komme," kirjutab Tuuli jagatud pildi juures, kus Arbo ära märgitud.

"Meie tegime igatahes eile Tooma, mis rändas paljudesse laiskadesse peredesse, haardeks idas Viimsist Keila-Joani läänes. Tahtsime talle ka lõpuks rituaalselt tule otsa pista, aga viimane pere, kuhu sattusime (tõesti piinlikult kell 1 öösel ning vanemad juba magasid), seal tervitasid meid 3 täiesti ärkvel ja väga nutikat last. Ja kui me kõigile teistele pidime ikka selgitama, mis tondiga on tegu, siis need lapsed krabasid krati, ütlesid, et oo, Tuha-Toomas, me teame täpselt kuhu ta läheb! Ning viisid pikema pidulikkuseta ühe konkreetse ukse taha. Meie tulerituaal jäi ära, aga see-eest on Tallinnal nüüd ametlikult kõige laisem ja räpakam pere aastaks olemas. See on mu lemmikpidu nüüd!" teatab Tuuli.