Peter JacksonFoto: Reuters/Scanpix
Film
22. detsember 2020, 15:30

VAATA TREILERIT! „Sõrmuste isanda“ režissööril valmib suurejooneline The Beatlesi dokk

"Sõrmuste isanda" režissöör Peter Jackson toob järgmisel aastal ekraanile dokfilmi "The Beatles: Get Back", mille aluseks on 60 tundi seninägemata kaadreid ja enam kui 150 tundi senikuulmata helimaterjali. Jõulukingiks biitlite fännidele näitab Jackson viieminutilist treilerit.

"Loodetavasti toob see kõigile naeratuse suule ning annab praegusel raskel ajal hädavajalikku rõõmu," vahendab Slashfilm.com. Uus-Meremaa kineast lisab, et tegu pole õigupoolest treileriga - tõepoolest, katkend meenutab pigem muusikavideot.

Slashfilmi teatel keskendub dokfilm ajale, mil Liverpooli nelik valmistus esimeseks kontserdiks üle kahe aasta ning lindistas albumit "Let It Be" (1970), mille tööpealkiri oli "Get Back". "Selle projekti kallal töötamine on olnud rõõmuküllane avastusretk," ütleb režissöör. 

Walt Disney Studios teatas tänavu märtsis, et film esilinastub 4. septembril. Ülemaailmse koroonapandeemia tõttu on dokfilmi esitlus lükatud 27. augustile 2021.

Elusolevad biitlid on Jacksoni filmile oma õnnistuse andnud. "Olen väga õnnelik, et Peter on sukeldunud meie arhiividesse, tegemaks filmi, mis näitab tõde The Beatlesi ühise salvestamise kohta. Meievaheline sõprus ja armastus kanduvad vaatajani ja tuletavad mulle meelde, milline hullumeelselt ilus aeg see meie jaoks oli."