"Õhtu! aastavahetus" Foto: Konstantin Sednev7Postimees Grupp
Tele
30. detsember 2020, 13:19

SUUR ÜLEVAADE | Mida pakuvad telekanalid vaatamiseks aastavahetusel? (8)

Pühad on kohe käes ning ees terve hunnik vabu päevi, mida televiisorit vaadates veeta. Toome teieni suure ülevaate, mida Eesti telekanalid aastavahetusel ning uue aasta esimestel päevadel vaatamiseks pakuvad. 

Kanal 2 vahendusel kulgeb aasta viimane päev meeleolukate filmide ja erisaadete seltsis

Kolmapäeval, 30. detsembril kell 20.00 jõuab teleekraanile aga esmakordselt saade „Mida tegelikult tõi 2020?“, mis uurib, kas Eesti parimad ennustajad, astroloogid ja kaardidaamid suutsid kõike seda, mis 2020. aastal toimus, ette näha. Erisaates “Mida tegelikult tõi 2020?” võetakse luubi alla kõik 2019. aasta lõpus välja hõigatud ennustused. Sõna saavad astroloog Edda Paukson, numeroloog Kai Tamm, Hiina kalendri spetsialist Janno Seeder ning viiendat põlve kaardidaam Kirsti Timmer. Vaata ja imesta!

Kolmapäeval, 30. detsembril kell 20.30 selgub erisaates „Elmari laul 2020“ raadio Elmar kuulajate selle aasta lemmik. Vastamisi astuvad kaheksa nominenti, kes kõige enam kõlapinda sel aastal raadios saanud. On võitjaks Curly Strings, Ivo Linna ja Supernova, Liis Lemsalu, Miljardid, Revals, Trad.Attack! või hoopis Traffic?

Aasta viimane päev, neljapäev, 31. detsember, kulgeb meeleolukate filmide ja erisaadete seltsis, kuhu mahub nii ilusat muusikat kui ka ohtralt huumorit. Kell 19.00 üllatab Kanal 2 uudistemagasin „Reporter“ aastalõpu erisaatega, mis sel korral tuleb erilisele aastale kohaselt ka täiesti eriline. Lõbusasse aastalõppu loob meeleolu täiesti ootamatu 2020 aastat kokku võttev teadmiste mäng, mille sarnast veel nähtud ei ole ning kus vastamisi asuvad kaks elavat telelegendi Peeter Võsa ja Katrin Lust. 

"Reporteri" aastavahetus Foto: Konstantin Sednev7Postimees Grupp

Kanal 2 aastalõpuprogrammist ei puudu ka seekord traditsiooniline erisaade „Unustamatu 2020“, mis võtab kokku 2020. aasta meeldejäävaimad sündmused ning toob vaatajani erakordseid hetki pakkunud inimesed. Kuigi aasta möödus peamiselt koroonaviiruse rütmis, jagus ka teistsuguseid uudiseid. Unustamatu 2020“ on Kanal 2s neljapäeval, 31. detsembril kell 20.00.

Vana aasta viimastel tundidel läheb tõeliseks hitisajuks! Erisaade „Reporteri aastahitt 2020“ toob vaatajateni parimad kodumaised laulud möödunud aastal! Stuudios saavad sõna muusikud ja lauljad, kelleta aasta 2020 oleks palju rütmivaesem. Hittiderohke erisaade tõmbab peo käima vana aasta viimasel õhtul algusega kell 21.00!

Meelelahutussaade „Õhtu!“ eesotsas Pireti, Jüri ja Robertiga, paneb sellele pöörasele aastale veelgi pöörasema punkti meeleoluka vana-aasta õhtu erisaatega 31. detsembril kell 22.00. Saates astub üles Eestis esmakordselt täiesti erakordne ja ainulaadne stuudiobänd, mis koosneb säravatest ja andekatest artistidest – Karl-Erik Taukar, Ott Lepland, Silver Laas, Daniel Levi Viinalass, Liis Lemsalu ja Cool D. 

Suurejoonelises erisaates keeratakse vint täiega üle. Üllatavates rollides ilmuvad teie ette Anu Saagim, Ott Kiivikas, Jesper Parve ning nõtke ja salapärane Chrissy Kiss. Testitakse inimvõimete piire, üllatatakse hullumeelsete mängudega ja visatakse ohtralt nalja. 

1. jaanuari kindel külaline Kanal 2 ekraanil on vana hea legendaarne Mr. Bean, kes naerutab vaatajaid läbi päeva. Kell 19.00 heidame pilgud tulevikku ning küsime erisaates „Mida toob aasta 2021?“ vastuseid meid kõiki põletavatele küsimustele. Erisaates saavad sõna numeroloog Kai Tamm, selgeltnägija Oksana Karajev, astroloog Taimi Uuesoo, majandusekspert Raivo Vare, Kirsti Valdstein-Timmer Aleksei Turovski, Igor Gräzin ja paljud teised.

Pühapäeval, 3. jaanuaril kell 19.30 selguvad pidulikus erisaates „Spordiaasta tähed 2020“ lõppeva aasta tegijad spordimaailmas. Eestis on aasta sportlasi valitud juba pea 90 aastat. Saates kuulutatakse välja aasta sportlase ja aasta treeneri laureaadid, kes selguvad rahvahääletuse, spordiajakirjanike ja -alaliitude hääletustulemuste liitmisel.

TV3 ekraanil lõbustavad aastavahetuse õhtul loomulikult kaks kanget

Aastavahetuse meeleolu juhatab juba 30. detsembril sisse erisaade „Seitsmeste aastalõpp“.

"Seitsmesed uudised" Foto: TV3

Aasta viimase päeva lööb särama Kristjan Jõekalda ja Teet Margna suurejooneline mitmeosaline erisaade „Kaks kanget. Suur aastavahetusshow!“ 21.00, 23.15 ning 00.00, vaimukat paroodiat ja head nalja lisavad Hendrik Normanni värsked rollid „Edekabelis“ kell 22.30, müstilisi ennustusi ja tulevikupilte nõidade ja selgeltnägijate vahendusel jagab „Mida toob aasta 2021?“ kell 20.00, lisaks saab nautida erisaadet rahva suure lemmiku „Maskis laulja“ kahe hooaja parimatest esitustest.

„Seitsmeste uudiste“ ajakirjanikud vaatavad tagasi lõppevale, väga eriliseks kujunenud 2020.aastale. Vaatajateni jõuavad olulisemad sündmused ja trendid, mis lõppevat aastat kõige täpsemalt kokku võtavad. Aastat kokku võttev erisaade „Seitsmeste aastalõpp“ on eetris kolmapäeval, 30.12 kell 19.10.

Tele-esilinastub seiklusfilm „Ajalõhe“ ning taas saab rõõmu tunda erisaatest „Papad mammad: Suur aastalõpu mõõduvõtt“. Pärast traditsioonilist presidendi uusaastatervitust loob tuju „Curly Stringsi Simman lauluväljakul“.

Uue aasta esimesel päeval on taas vaatajate ees legendaarne komöödia „Prints Zamundast“ ning armastatud „Mamma Mia! Siit me tuleme taas“; tele-esilinastuvad Disney koguperefilm „Dumbo“, animafilm „Autod 3“ ning 1.jaanuari õhtul on eetris „Viking Lotto aastaloos 2021“.

"Edekabel" Foto: TV3

ETV-s aitavad aasta viimase päeva mööda saata armastatud saatejuhid

Aasta viimasel päeval vastutavad hea tuju eest vastutavad saatejuhid Grete Lõbu, Marko Reikop, Urmas Vaino ja Tõnis Niinemets. Telemajast astub läbi hulk toredaid külalisi, õhtu jooksul näeb mitmeid üllatusi ning muusikat teevad Karl-Erik Taukar, Anne Veski, Eleryn Tiit, Inga Tislar ja Rahel Ollisaar. 15.30 ja 16.30 näeb „Eesti laulu“ parimaid vahepalasid, 18.30 aga mööduva aasta ETV otse-eetri parimaid palu ehk naljakaid juhtumisi.

19.30 saab alguse uus saatesari „Kodukäijad“. Anu Saagim, Mart Juur ja Raul Vaiksoo hakkavad detektiivideks. Tuntud eestlased avavad oma kodu uksed ja detektiividel tuleb oma kogemuse, terava nina ja tunnetuse abil ära arvata, kelle koju on nad sattunud.

Kodukäijad Foto: Kairit Leibold / ERR

Kell 20.30 toimub „Õnne 13“ linnas Mornas Eesti parim pidu! Are kutsub hotelli esinema Anne Veski ja see paneb terve linna kihama. Mare ja Allan aitavad laua katmisega, Alma ja Jürka hoolitsevad külaliste eest. Isegi Taivo Palm veab ennast kodust välja ja asjasse on loomulikult segatud ka Evelin. Jääb ainult loota, et konstaabel Torim asjast teada ei saa ja kogu õhtut ära ei riku.

Õnne 13 Foto: Kairit Leibold / ERR

Kell 21.30 näeb aga sarja „EnsV: Tee kauge kodu poole ehk Täna 50 aastat tagasi“ – kuidas tutvusid rindekaaslased Raimund ja Aino? Mälestustes lähevad nad aastavahetusest 1992/93 tagasi aastavahetusse 1942/43. Paljud asjad on muutunud, paljud mitte. Näiteks see, et kõrtsid töötasid vanasti igal ajal ja iga ilmaga.

Kell 22.30 alustab sketšisaade „Koleilus 2020“, kus aasta aitavad selja taha jätta Draamateatri näitlejad Tiit Sukk, Merle Palmiste, Ivo Uukkivi, Guido Kangur, Tõnu Oja, Maria Klenskaja, Mait Malmsten ja paljud teised.

Uus aasta algab 1. jaanuaril kell 12.15 Viini Filharmoonikute uusaastakontserdiga, kell 19 aga jätkub Eesti Kontserdi uusaastakontserdiga. Kell 21.15 jõuab ekraanile saade „Sulev Nõmmik. Rohkem kui Ärni“. Sulevi viimastel aastatel tema telesaateid toimetanud Vahur Kersna teleportree on austusavaldus loojale, kelle muuhulgas ka enam kui 600 Uduvere-lugu naerutasid ja lohutasid väga paljusid eestlasi läbi umbsete aegade.