VEEL KOLMEKESI: Meelise ja Mari-Leenu peres kasvab lisaks 20. detsembril sündinud tütrele juba kohe kuueaastaseks saav poeg Hedon.Foto: Anete Toming
Inimesed
29. detsember 2020, 18:55

EKSKLUSIIV | Blogijatepaar Marimell lasi teisele lapsele nime panna lugejatel: kriteeriumiks oli, et see algaks H-tähega (1)

20. detsembril teise lapse saanud Eesti loetuima pereblogi Marimell autorid Mari-Leen Albers ja Meelis Tomson palusid Instagramis jälgijate abi, et lapsele nimi valida. Nüüd on tütrekese nimi selge!

„Meil oli nimekirjas palju ilusaid nimesid, mis meile meeldisid. Näiteks minu üks lemmik oli Säde, tuli ju ka laps suhteliselt helikiirusel nagu tulesäde ja see nimi võinuks sobida, aga Meelisele see jälle ei meeldinud..“ kirjeldab Mari-Leen nimevalikut. Üheks nii-öelda kriteeriumiks oli paaril see, et tütre nimi algaks H-tähega ja sobiks peagi kuueseks saava venna Hedoniga.

„Helo ja Hevenly olid lahedad, mu ema nimest tuletatud Henel või Heneli samuti. Lisaks meeldis mulle täiega Hedoni jumala huupi pakutud Hiidian,“ kirjeldab Mari-Leen. 

Valikus olnud nimed Foto: Erakogu

„Kui me haiglast koju saime, vaatasime pidevalt beebit ja korrutasime neid nimesid, mis välja kirjutatud olid. Aga üks neist ikka erines. See kõige esimene nimi, mille peale ma juba juunis autoroolis olles tulin,“ lisab Meelis. „Mingi hetk hakkasid ka lugejad seda nime pakkuma ja korraks tundus, et ju siis pole ikka nii eriline..“

Lõpuks lasidki populaarseima pereblogi autorid lugejatel viimasest valikust parima valida. „Olime oma valiku selleks ajaks tegelikult juba teinud, aga lasime rahval ikka kaasa rääkida ja meie õnneks või kahjuks pakutigi meie viimastest valikutest enim just Hedelini.“

Meelis Hedeliniga Foto: Erakogu

Blogipaari meespool sõnab, et hetkel on tal pisut võõras seda nime kasutada. „On pisut irooniline, et kuigi ma ise selle nime peale tulin, on selle kõla hetkel mulle võõras. Eriti veel kui seda ütleb keegi teine.“

„Lapsega on kõik korras ja sünnitusmaja personal hoolitseb tema eest lastetoas ilusti,“ rääkis Meelis Tomson Õhtulehele esmaspäeval.

„Kuna sünnitus ei läinud kahjuks kõige plaanipärasemalt, taastub Leenu hetkel haiglas operatsioonist ja viibib arstide järelvalve all,“ sõnab Meelis. „Mina olen last näinud, ning viibisin sünnituse ajal ka oma kaasa juures. Jagame rohkemat infot oma kanalites, kui oleme selleks valmis,“ sõnas Meelis. 

Paari peres kasvab juba peagi kuueaastaseks saav poeg Hedon, kes oli väga õhinas ja ei suutnud ära oodata, millal ema ja õde koju saabuvad. „Täna hakkas ta juba oma mänguasju kokku korjama ja õele „pärandama“,“ muiga Meelis esmaspäeval.

Teise lapse ootusest andsid nad teada juunis. „Kui me Tenerifel olime, siis leidsime me end jälle teisest lapsest rääkimas. Ega see polnud esimene kord, oleme sellest umbes viis aastat rääkinud. Igal juhul võtsime vastu otsuse, et jumala eest, kui ta tahab tulla, las ta siis tuleb. Phuketi reisi ajal rääkisime sellest uuesti ja ma võtsingi plaastri ära,“ kirjutasid nad blogis. „Hedon suhtus uudisesse tegelikult täiesti rahulikult. Mingit ameerikalikku reaktsiooni ei tulnud. Ta on ju ka ikkagi eestlane – tagasihoidlik. Ultrahelipilte vaadates arvas ta esiti, et see on tema vana pilt,“ kommenteeris Meelis siis Õhtulehele. 

Mari-Leen ja Meelis abiellusid 2014. aastal Tais. 

Mari-Leen sünnitusmaja ees. Foto: Erakogu