Walther Sommerlath koos abikaasaga 2015. aastal oma õepoja prints Carl Philipi laulatusel.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
19. detsember 2020, 11:00

Rootsi kuninganna vend põdes Alzheimeri tõbe nagu nende emagi

Oktoobri lõpus suri Rootsi kuninganna Silvia vanem vend Walther Sommerlath, kes oli veetnud oma elulõpu õe lähedal. Alles nüüd avaldab kuninganna, et tema vend põdes Alzheimeri tõbe nagu nende emagi.

"Alzheimer on hirmus haigus," tõdes kuninganna (76) Rootsi TV4 intervjuus. "See on piinav. Kaotad järk-järgult oma teadvuse. Sa ei leia õiget vastust ega õigeid sõnu. Ärritud. Nii et sellega oli väga raske toime tulla," vahendab People.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by European Royal Families (@europeroyals)

Saksamaalt pärit kuninganna ema Alice oli brasiillanna, isa Walther seenior sakslane. Silvia oli neljalapselise pere ainus tütar. Walther seenior suri 1990. aastal, Alice 1997. Kuninganna on rääkinud, kui valuliselt ema hääbumine Alzheimeri tõve tõttu kulges, ning kirjutanud ema haigusest lausa raamatu. Nüüd paljastas ta, et vanemat venda oli tabanud sama tõbi.

Walther Sommerlath, kes oli õega väga lähedane, suri 86 aasta vanuses. Silvia oli eluõhtul tema lähedal - Walther oli tänavu koos abikaasaga  kolinud Rootsi Drottningholmi lossi territooriumile. 

Küsimusele, kuidas kuninganna venna lahkumisega toime tuleb, vastas Silvia: "Veel on ehk natuke vara öelda. Ma ei tea, kas ma olen sellega juba toime tulnud."

2006. aastal suri kuninganna kolmest vennast noorim, Jörg, vähki.