Kate Middleton ja tema õde Pippa 2011. aasta aprillis kuninglikule laulatusele suundumas. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
18. detsember 2020, 13:57

KURB LUGU: Kate Middletoni ja Meghan Markle'i pruutkleitide meistril pole oma laste toitmiseks raha (2)

Naine, kes aitas luua prints Williami ja prints Harry abikaasade ikoonilisi pruukleite, vireleb koroonapandeemia tõttu nii suurtes majanduslikes raskustes, et tal pole raha lastele süüa osta ning teda ähvardab lausa kodutuks jäämine.

43aastane Chloe Savage lõi kuninglike pruutide Kate Middletoni ja Meghan Markle'i mõrsjarüü tikandid. Kuid koroonapandeemia tõttu vaevleb kunstkäsitöö meister vaesuses.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chloe Savage (@chloesavageembroidery)

"See on olnud hirmus," ütles Inglismaal Bristoli lähistel elav Chloe ajakirjale People. "Kõik meie tellimused kuivasid kokku. Mu 14aastane tütar jätab toidukordi vahele, et söögiraha kokku hoida. Stress on talle närvide peale hakanud ja ta vigastab end. Nii et nüüd läheb ta laste vaimse tervise teenistusse abi saama."

Something for you ! Has Christmas & New Year been about everybody else ? have you not had enough time to sit down ?...

Posted by Chloe Savage Embroidery on Kolmapäev, 1. jaanuar 2020

Chloe on töötanud nii teatrite kui televisiooni ning Balenciaga ja Victoria Beckhami moemaja heaks. Tema loomingu on figureerinud Harry Potteri filmides, kuid ta on näiteks tikkinud Bondi-tähele Daniel Craigile kingitud pintsakule "007". Enne pandeemiat töötas Savage (kel oli lisaks tütrele 8- ja 24aastane poeg) National Trustis ajalooliste tekstiilide ennistajana, kuid märtsikuisest eriolukorrast on kõik tööd kokku kuivanud. 

Prints Harry ja Meghan Markle 19. mail 2018 laulatatud paarina Windsori lossi kabelist väljumas. Foto: Reuters/Scanpix

Chloe oli sunnitud oma tikandistuudio Chloe Savage Embroidery sulgema, õpilased lahti laskma ning võtma riigilt paarikümne tuhande euro väärtuses laenu, kuid see on nüüdseks ära kulunud. Kuninglike tikandite meister on neli korda abiraha taotlenud - asjatult. Teda abistavad vanemad, kes teevad oma garaažist talle töötoa ning kes müüvad maha vintage Morris Minori auto. Chloe ootab hirmuga, kas majaomanik soostub üüri maksmisega ootama või käsib tal välja kolida. Ainus lootus on, et Savage'ilt tellitakse kostüümid uueks HBO kanali projektiks.

Nimekas Pariisi koolis École Lesage õppinud Savage aitas kuninglikke pruutkleite valmistada Hampton Court Palace'is asuvas kuninglikus tikandikoolis. "Aplitseerisime kogu Kate'i kleidi ja kingade pitsi." Chloe aitas teha ka prints Williami pruudi sukapaela, mis oli elastsest sinisest siidist ja valgest pitsist. "Sellised asjad, mida teie ei näe!" naerab ta.

Meghani pruudiloorile tikkis Chloe California moonid, maisitõlvikud, Briti rahvaste ühenduse lilli ning mitmesuguseid aialilli. Valge niidiga tikkimine valgele siidtüllile tekitab tema sõnul umbes tunni ajaga lumepimeduse tunde. "Silmad hakkavad natuke kõõrdi minema!"