Tanel PadarFoto: Erlend Štaub
Inimesed
16. detsember 2020, 10:01

Tanel Padar meenutab: mul õnneks sai joomisest enne villand kui pillimängust (1)

"Siniste silmadega maapoiss tuli Tallinnasse ja kõik hakkas juhtuma. Eks päevad olid täis hämmingut ja tohutut entusiasmi," meenutab Raadio 2 saates "Röster" Tanel Padar noorena pealinna kolimist

Siis algas aga tohutu pidutsemise periood. "Need etapid elus on ränkrasked olnud. Kumba sa siis olulisemaks pead või kumbapidi see sõltuvus oli – kas pidu tuli seepärast, et käisin ööklubides esinemas, või kuna ma juba niikuinii pidu panin, oli ka lahe vahel ööklubis esinemas käia. Minu jaoks olid need vahepeal sassis, see on tõsi," tõdeb Padar.

Tuttavad ütlesid naljatades, et kui pillimäng joomist segama hakkab, tuleb pilli mängimine lõpetada. "Mul õnneks sai joomisest enne villand, kui pillimängust," sõnab Tanel, et ühel hetkel tuli piir ette.

Vaatamata suurele alkoholiprobleemile oli Padari tervis siiski heas korras. "Tegin põhjalikud uuringud ja sain nii positiivsed tulemused, et see šokeeris mind tohutult. Ma sain aru, et kui olen mingi osa oma elust nii hullu leegiga põletanud, miks ei võiks proovida kuidagi teistmoodi elada. Ma justkui tundsin, et mulle on antud uus võimalus ja tahaks selle üle proovida tänulik olla, mitte mõelda, et järelikult leek ei olnud piisvalt kuum, keerame juurde," räägib ta.

Padar meenutab, et esimene pill, mida ta mängima õppis, oli klarnet. Kuna talle aga tundus, et klarnet ei ole pill, mille järele tüdrukud hulluksid, otsustas ta sellest loobuda.

Tüdrukute tähelepanu nautis Tanel juba väiksena ja jäi kümneaastasena emale miilustamisega vahele. "Arvan, et esimene tõsiselt võetavam lähenemiskatse oli naabritüdrukuga. See oli kõigest ikkagi musitamise situatsioon, mitte midagi muud. Küll aga jäin vahele emale, kes tuli täiesti hoiatamata koju, kui me õega tähistasime sünnipäeva. Vanemad pidid kodust ära olema natuke pikemat aega, aga nad tulid vaatama, kas meiega on kõik korras. Nagu neile juuresolevalt pildilt avanes, oli mul liigagi korras," meenutab Padar.