Foto: Kollaaž / Teet Malsroos, Stanislav Moškov
Inimesed
15. detsember 2020, 11:11

VIDEO | Riigikogu liige Siim Pohlak palus kõnepuldis kallima kätt! Lauljatar Renate: olin väga üllatunud (84)

"Armas Renate, kui sa seda ülekannet vaatad, kas tuleksid mulle naiseks? Ma põlvili ei hakka praegu laskuma, sest mind poleks niimoodi näha, aga õhtul kodus teen kõik nii nagu vaja," uuris riigikogulane Siim Pohlak esmaspäeval pärastlõunal kõnepuldis, kas tema elukaaslane ja laste ema Renate oleks valmis temaga abielluma. 

Esmaspäeval esines riigikogu istungil ettekandega EKRE liige Siim Pohlak, tutvustades koalitsiooniparteide eelnõud korraldada abielureferendum. Pärast põgusat tutvustavat kõnet said riigikogu liikmed esitada poliitikule ka küsimusi. 

Ometi leidis Pohlak saadikute küsimustele vastates aega lisaks poliitika tegemisele edendada ka enda eraelu. 

"Kas ma olen õigesti aru saanud, et teie ei ole abielus ja kui te ei ole abielus, siis miks te ei ole?" päris Kalle Laanet, kui istung oli kestnud juba kaks ja pool tundi. 

Pohlak pidigi tunnistama, et ta ei ole tõesti veel abielus, kuid otsustas sellele suure sammu lähemale astuda. "Ma ei tea, kas te rahuldute selle vastusega, et jah, mul on pikalt olnud plaan oma laste ema omale abikaasaks kosida. Plaanisin seda küsida pühade ajal," teatas Pohlak ja küsis pärast poolteist tundi kõnepuldis seismist: "Armas Renate, kui sa seda ülekannet vaatad, kas sa tuleksid mulle naiseks?"

Vähemalt osadelt riigikogu saadikutelt teenis ta aplausi. "Aitäh kolleegid! Näete, kui suur sõna jõud on riigikogu liikme küsimusel?" märkis ka riigikogu spiiker Henn Põlluaas.   

Renate Saluste ütleb Õhtulehele, et vastus oli kindel "jah" ja tõdeb, et abieluettepanek tuli üsna otamatult. "Olin muidugi üllatunud," lisab ta, kuid rohem detaile meediaga jagada ei soovi.

Renate ja Siimu perre sündis oktoobris kolmas laps, poeg, kes sai nimeks Roland. "Uhke tunne on! Eks me muidugi alles harjume uue elukorraldusega, aga kihvt on jälle näha kui pisike laps alguses on ja kuidas tema elu alles kujunema hakkab," rääkis Renate Õhtulehele novembri keskel. 

Paari peres kasvab juba kaks tütart – nelja-aastane Sandra ja kaheaastane Saara, seega esimene poisslaps oli väga oodatud. "Eks ikka on tore, kui peres on nii poisid kui tüdrukud, aga samas see on selline asi, kus sa ikkagi ise suurt midagi ära teha ei saa ja seega võtsime rahulikult," rääkis Renate. 

Renate ja Siim on alati olnud seisukohal, et nende pere võiks olla suur, seega ei jää kolmas ilma neljandata. "Kuna sünnitus on alles värskelt selja taga, siis neljandat on veel vara planeerida," ütles ta.