Shia LaBeouf ja FKA Twigs 2019. aasta aprillis ostlemas. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
14. detsember 2020, 13:57

Pattinsoni ekspruut kaebas Shia LaBeoufi vaimse ja füüsilise terrori eest kohtusse

Briti muusik FKA Twigs, kes on tuntud "Teneti" tähe Robert Pattinsoni endise kihlatuna, kaebas kohtusse oma järgmise kallima Shia LaBeoufi, süüdistades teda vaimses ja füüsilises terroris. 

Twigs (32, õige nimi Tahliah Debrett Barnett) nimetab New York Timesi intervjuus oma suhet Hollywoodi tähega elu kõige hullemaks üleelamiseks. Tema sõnul terroriseeris Shia teda pidevalt, seadis tema elu ohtu ning nakatas tagatipuks teadlikult suguhaigusega. Muusik esitas LaBeoufi vastu hagi koos stilist Karolyn Phoga, kel olid samuti Shiaga romantilised suhted olnud, mille jooksul näitleja tema kallal vägivallatses. 

Barnettil ja LaBeoufil tekkis suhe 2018. aastal, kui inglise muusik oli saanud rolli LaBeoufi filmis "Honey Boy", mille stsenaarium oli samuti Shia sulest. FKA Twigs otsustas filmitähe maha jätta 2019. aasta aprillis, kui suhe oli kestnud enam kui aasta. Selleks leidis ta jõudu terapeudi abiga.

Hagi andmeil kihutas LaBeouf veebruaris 2019 Los Angelese lähistel autoga, FKA Twigs kõrvalistmel. Ühel hetkel eemaldas mees oma turvavöö ning ähvardas auto lömaks sõita, kui  sõbratar talle igavest armastust ei vannu. Kui Twigs anus, et Shia ta välja laseks, peatus too bensiinijaamas. Naine võttis oma pagasi autost välja, mispeale LaBeouf oli ta vastu sõidukit paisanud ja talle näkku röökinud. Sama väljasõidu ajal olevat LaBeouf oma sõbratari ühel ööl kägistamisega üles ajanud.

FKA Twigs ei pöördunud intsidendi järel politseisse, kartes kahjustada LaBeoufi karjääri. Hiljem kartis ta, et tema väiteid ei võeta tõsiselt – seda oli ta tunda saanud juba varem, kui keegi kolleeg juhtunut tühiseks nimetas. 

Elu täis reegleid ja terrorit

FKA Twigsi sõnul sundis LaBeouf teda alasti magama, määras, mitu korda päevas naine peab talle armastust avaldama ja teda suudlema, ning keelas ühise filmi võtteil meeskelnerite poole vaadata. Londonis takistanud LaBeouf naisel sõpradega suhelda. 

Näitleja hoidnud magades voodi kõrval tulirelva. FKA Twigs kartis enda sõnul öösel WC-s käia – hirmust, et Shia võib teda murdvargaks pidada ning ta maha lasta. 

Muusik otsustas oma ekskallima kohtusse kaevata ning oma kogemustest rääkida, tõmbamaks tähelepanu "taktikatele, mida vägivallatsejad su üle võimu haaramiseks ja su jõuetuks muutmiseks kasutavad". Enda sõnul oli ta üritanud 2019. aasta kevadel põgeneda, kuid LaBeouf krahmanud temast kinni, pannud ta tuppa luku taha ja röökinud ta peale. "Ta alandas mind nii väga, et mõte sellest, et võiksin ta maha jätta ja kuidagiviisi uut elu alustada tundus võimatu," ütles muusik New York Timesile. Võimaliku kohtuhüvitise lubab inglanna annetada koduvägivalla ohvritega tegelevatele heategevusorganisatsioonidele.

FKA Twigsi advokaat ütles, et tema klient poleks hagi algatanud, kui LaBeouf oleks nõustunud ravile minema. Ent Shia keeldus.

LaBeouf väitis New York Timesile, et mitmed FKA Twigsi väited ei vasta tõele. Ta möönis siiski, et võlgneb muusikule ning tolle kaashagejale Karolyn Phole võimaluse oma väiteid avalikult kuulutada, mispeale ta ise saab "võtta vastutuse nende asjade eest, mis ma teinud olen". "Ma ei saa oma alkoholismi ega agressiivsust kuidagi välja vabandada, saan neid ainult ratsionaliseerida. Olen enda ja kõigi ümberkaudsete vastu aastaid vägivaldne olnud. Olen tuntud inimesena, kes oma kõige lähedasematele haiget teeb. Mul on häbi ja  kahetsen nende ees, kellele olen haiget teinud. See on kõik, mida ma öelda saan."