Kirjanik 2001. aastal Berliini filmifestivalil. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. detsember 2020, 07:43

Laupäeval surnud maailmakuulus spioonikirjanik John le Carré (19. oktoober 1931 – 12. detsember 2020) nimetas oma elu armastuseks kirjutamist

Suri maailmakuulus spioonikirjanik John le Carré

Väike punane taskuraamat, kuhu 30. eluaastale liginev David Cornwell oma igapäevastel rongisõitudel midagi sehkendas, polnud päevik. Briti vastuluureohvitser oli inspiratsiooni saanud kolleeg John Binghamist, kes hakkas küpses eas põnevusromaane kirjutama. Ning tema mõju ei piirdunud sellega– tema oligi John le Carréna kirjandusmaailma vallutanud Cornwelli kuulsaima tegelaskuju George Smiley prototüüp.

Omaste sõnul suri maailmakuulus spiooniromaanide autor John le Carré („Spioon, kes pääses külma käest“, „Vene maja“, „Plekksepp, rätsep, sõdur, nuhk“) laupäeva õhtul Cornwalli kuninglikus haiglas 89 aasta vanuses kopsupõletiku tagajärjel. Nad toonitavad, et menukirjaniku surm polnud seotud koroonaviirusega. „Kurvastame kõik tema lahkumise üle väga,“ vahendas Briti leht The Guardian lähedaste avaldust. „Davidist jäävad maha armastatud abikaasa Jane, kellega ta oli abielus ligi 50 aastat, ning pojad Nicholas, Timothy, Stephen ja Simon.“ Pere tänas haigla meedikuid hoole ja osavõtlikkuse eest.

Edasi lugemiseks: