Estonian Voices tähistas 10. sünnipäeva Foto: Robin Roots
Saund
13. detsember 2020, 16:42

GALERII | Armastatud vokaalansambel Estonian Voices tähistas 10. sünnipäeva

Kümnendat tegevusaastat tähistav Estonian Voices andis 13. detsembril Noblessneri valukojas kaks suurejoonelist kontserti. Sündmusega pandi kaunis punkt festivali Jõulujazz 25 Tallinna kontsertidele. 

Noblessneri valukoda täideti vokaalmuusika värvirohke helipaletiga, esitamisele tulid koosseisu armastatud hitid ja kuus uut lugu. Nagu juubelile kohane, siis kostitati publikut ka üllatustega – lavale astus ansambel Curly Strings, kellega koos esitati nii uut ühisloomingut kui ka vanemaid lugusid uues kuues. 

Estonian Voices esines koosseisus Kadri Voorand, Maria Väli, Mirjam Dede, Mikk Dede, Rasmus Erismaa ning Aarne Külama. Samuti liitusid ansambliga endised liikmed Arno Tamm ja asutajaliige ning näitleja Ott Kartau. 

Mitme auhinnaga pärjatud Estonian Voices on eksperimenteerimislembene vokaalsekstett. Nende ampluaa hõlmab jazzi, klassikalist muusikat ja folki ning repertuaar koosneb nii originaalloomingust kui ka rahvamuusikast, teiste hulgas isegi paarist pop-hitist. Ansambli nutikas stiil lõimib mängulisust absoluutse tehnilise meisterlikkusega, mida ühendavad kelmikas naeratus ja hurmav annus vokaalset helikunsti. Ansambel sündis Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 ja Jazzkaare ühise ettevõtmisena. 

Teisipäeval, 15. detsembril tähistab vokaalansambel Estonian Voices oma kümnendat sünnipäeva juubelikontserdiga Tartus Vanemuise kontserdimajas. 25. korda toimuv festival Jõulujazz toimub 26. novembrist 15. detsembrini. Tutvu festivali kava ja artistidega kodulehel.