10aastane Estonian Voices tähistab oma ümmargust sünnipäeva Jõulujazzil kolme kontserdiga, täna, pühapäeval annavad nad kaks kontserti Tallinnas Noblessneri valukojas ja teisipäeval Vanemuise kontserdimajas. Lavale astuvad nad koosseisus (vasakult): Kadri Voorand – alt, Aare Külama – bass, Maria Väli – sopran, Rasmus Erismaa – bariton, Mirjam Dede – sopran ja Mikk Dede – tenor.Foto: Jake Farra
Inimesed
13. detsember 2020, 11:43

Estonian Voices 10: „Üks meie liige on laval kõigi ees armastust avaldanud.“

„Oli Viljandi Folgi kontsert, Rasmuse vahetekst muudkui rändas ühest mõttest teise ehk läks pigem lappama ja mitmel korral kõlas parasiitsõnana „muuseas“. Olles taas kord selle öelnud, lisas Kadri: ma armastan sind. Oh seda vaikust ja neid küsimärke publiku silmis,“ meenutab täna kahe kontserdiga Noblessneri valukojas kümnendat sünnipäeva tähistava vokaalansambli Estonian Voices liige Mirjam Dede üht ootamatut hetke laval. Mis täpselt tookord juhtus ning milliseid kordumatuid ja koomilisi seiku on kuuikul veel aastate jooksul juhtunud, jagavad nad ise.

Ansamblit Estonian Voices on nimetatud ühe unikaalseima kõla ja selgelt äratuntava näoga vokaalansambliks Euroopas. Nende ampluaa hõlmab jazzi, klassikalist muusikat ja folki ning repertuaar koosneb nii originaalloomingust kui ka rahvamuusikast, teiste hulgas isegi paarist pop-hitist. Eksperimenteerimislembest, mängulist ja tehniliselt meisterlikku vokaalkuuikut on pärjatud ka mitme auhinnaga. Nende debüütalbum „Ole hea“ on pälvinud Eesti Muusikaauhindade 2015. aasta parima jazzalbumi tiitli ja kohe järgmisel aastal valiti Estonian Voices parimaks jazz-ansambliks. 2018. aasta sügisel ilmus nende teine album „Taat läks lolliks“.

Edasi lugemiseks: