InesFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
31. detsember 2020, 07:00

BEEBID 2020 | Need kuulsused tervitasid tänavu perelisa (1)

Paljud Eesti kuulsused tervitasid lõppeval aastal oma perre uusi ilmakodanikke. Vaatame, keda tabas tänavu beebirõõm. 

JAANUAR

- 2. jaanuaril annab Maarja-Liis Ilus sotsiaalmeedias teada, et tema ja Fred Kriegeri perre on lisaks kaheaastasele Irisele sündinud teine laps, poeg Raul. Iris sündis 2018. aasta jaanuaris. 

- Selgub, et Cool D peres kasvavad kolmenädalased kaksikud tütred Keira ja Loora, kes sündisid 20. detsembril. „Esimene tunne oli midagi väga uut, enneolematut ja seletamatut. Peas käiks nagu mingi veider plõks ja kogu muu maailm, ning sellega kaasnev lendab see hetk justkui aknast välja,“ kirjeldab elukaaslae Gretega esiklaste isaks saanud mees. 

- Nõid Marilyn Kerro ja tema elukaaslane Mark Alexander saavad teise lapse, sedapuhku tüdruku. Nende peres kasvab juba 2018. aastal sündinud Kaius-William. Preili saab nimeks Celine 

VEEBRUAR

- 7. veebruari hilisõhtul näeb ilmavalgust „Duubli“ saatejuhi Kadri Pikhofi (36) esiklaps, poeg. „Kui väike ime sulle lõpuks rinnale pannakse, on see kirjeldamatu tunne ja kogu valu ununeb. See on võimas emotsioon, ilmselt ei tunne midagi sarnast olümpiavõitjadki,“ kirjeldas ta maikuus Naistelehele. 

MÄRTS

- 11. märtsil, vahetult päev enne eriolukorda sünnib tütar stsenaristi Andra Teede perre. Piiga saab nimeks Margaret. „Margaret on teinud mind paremaks ja võimekamaks inimeseks. Vastsündinud on nii abitud, aga nüüd roomab ta üle toa ja võtab kätte, mida tahab. Ja kui ma vaatan, kuidas tema pingutab, et õppida uusi asju... Ma olen kindel, et roomama õppimine on ikkagi palju raskem, kui näidendite kirjutamine,“ räägib naine oktoobri lõpus Õhtulehele. 

- 14. märts sünnib Jakko Maltise perre poeg Aaron. „Mina sain videokõne siis, kui poiss lamas juba ema rinna peal. Kui kõne lõpetasin, leidsin, et mis siis ikka. Tegin veini lahti, lõin endaga kokku ja soovisin meile kõigile palju õnne,“ kirjeldab Jakko, et uute reeglite tõttu teda haiglasse elukaasasele Kristinile toeks ei lubatudki. 

-18. märtsil sünnib teine laps näitlejapaari Maiken ja Priit Piusi perre. 2018. aasta 22. märtsil sündinud poeg Johannes saab väikese õe. „Hetkel, kui laps pärast sündi mu rinnale asetati, ütlesin hädiselt, kas keegi saaks mu telefoni anda, ja tegin Priidule videokõne.“ Ka Priit ei saanud koroona tõttu naisega haiglas olla. 

APRILL

- 12. aprillil näeb ilmavalgust Riina Sikkuti ja tema abikaasa Siimu kolmas tütar, kellele antakse nimeks Rahel. Ees ootavad juba suured õed Susanna ja Eva. Riigikogu liikmena ametis olev Sikkut oli juba ööpäev pärast sünnitust taas tööl. 

- Endine tippiluuisutaja Jelena Glebova teatab sotsiaalmeedias, et sünnitas 16. aprillil tütre, kelle nimeks sai Mila. Veebruaris uuriti Glebovalt, kes on tema lapse isa, kuid naine ei soovinud seda avalikustada. „Minu abikaasa isik ning lapse sünniaeg on asjad, mida ei ole vaja kõikidel teada.“

- Silver Laas ja tema abikaasa Anni saavad 29. aprillil poja Priidiku vanemateks. Peres kasvab juba 13aastane tütar Lola. Priidikul on ilmaletulekuga nii kiire, et ta näeb ilmavalgust lausa kaks ja pool kuud enne tähtaega. Silveri (34) ja Anni (33) kauaoodatud beebi hakkas sündima 24. nädalal. Haiglas rangel lamamisrežiimil olnud Anni suutis beebit kõhus hoida kuni 30. nädala alguseni ning siis järgnesid kurnavad kuud lapse kosumise nimel. 


MAI

- 7. mail saab teatavaks et Mai Pallingu ja Margus Kangro perre on sündinud tütar

- 9. mail näevad ilmavalgust Kert Toobali ja tema abikaasa Annika kaksikud, kes saavad nimedeks Nonna ja Jakob. „Nonna oli Annika vanaema nimi ja Jakob tuli võib-olla seepärast, et me elasime eelmisel hooajal Jakobsoni tänaval ning jalutasime mööda Jakob Hurda ja Jakobi tänavat,“ selgitab Toobal portaalile Võrkpall24.ee.

- Sandra Nurmsalu saab 20. mail neljanda lapse, tütre. Tema ja elukaaslase Tarmo Kase kodus kasvab lisaks värskeimale ilmakodanikule juba kaks tütart, 2010. aastal sündinud Crystal Ingrid, ning 2015. aastal sündinud Flora Lee ning 2018. aastal sündinud poeg Tristan Ekke. „Meie neljas laps sündis 20. mai hommikul kell 7.11 imelise ämmaemanda Siiri Ennika toetamisel. Olin selleks ajaks küll juba 25 tundi üleval olnud, aga naised peidavad endas ikka uskumatult võimsaid jõuvarusid, mida elu suurimal väljakutsel kasutada,“ räägib Sandra. Tütar sai nimeks Kirsika Leandra. 

- 22. mail tervitavad saate „Naabrist parem“ võitnud Jana ja Siim-Sten Palm teist last, perre sünnib tütar Ami Ariana. Teda ootab ees kolmeaastane Mia Isabela. „Ami Ariana sündis täpselt päev enne minu sünnipäeva. Olime haiglas kahekesi ja mul ei olnud üldse tunnet, et endal oleks sünnipäev. Beebi sünd ületas seda kõike,“ muljetab Jana. 

- 22. mail sünnib poeg Mattias Maru Adeele ja Jaan Jaago perre. Ees kasvab juba 2018. aasta septembris sündinud tütar Salmeli. Poiss sai arstidelt hüüdnimeks Suur Poiss, sest oli sündides 53 sentimeetrit pikk ja kaalus lausa 4610 grammi. „Nime on laps saanud oma isa Jaan Jaago vanaisa järgi, kelle nimeks oli Matti,“ paljastab Adeele Kroonikale. Maru oli aga hüüdnimi, mille poeg sai, kuna sündis nii suure ja vägevana. 

- 26. mail saavad lauljatar Nele-Liis Vaiksoo ja tema kihlatu Mihkel Nukka tütre Loore Maria vanemateks. Peres on ka Nele-Liisi 16aastane poeg Ron Jonathan. Kui Roni ootamise aeg oli hulga keerulisem ja laps sündis kolm kuud enne õiget aega, kaaludes vähem kui kilo, siis Loorega läks kõik palju lihtsamalt. Mihkel ületas haiglasse sõites tugevalt kiirust, kuid lõpuks eskortis politseipatrull nad kohale. 

- 31. mail sünnib poeg Mihkel näitlejapaari Saara ja Märt Piusi perre. Teda on ees ootamas kolmene tütar Susanna. „Sünnitus oli karm, nagu eelminegi kord, aga olen kohutavalt tänulik ka imearmsale Pelgu¬linna ämmaemandale Merit Tammelale ja kogu sealsele tiimile, kes reageerisid kiiresti ja asjalikult,“ ütleb Saara Kroonikale ja paljastab, et poeg tuli ilmale keisrilõikega. 

JUUNI

- Kristel Kruustük jagab sotsiaalmeedias fotot, kus annab teada, et tema ja abikaasa Marko perre on sündinud teine poeg, Artur. „Ühe öö olime haiglas ja siis saime juba koju pere juurde. Uus ilmakodanik on nii armas ja rahulik pisike, nagu ka tema suur vend,“ kommenteerib Kristel Kroonikale. Peres kasvab juba kaheaastane Aaron.

- Hannes Võrno annab teada, et 20. juunil sünnib tema ja abikaasa Cordeelia perre poeg Vincent. Poeg saab nime kuulsa Hollandi kunstniku Vincent Van Goghi järgi.

- 10. juunil sünnib moekunstniku Britt Samosoni perre teine laps, tütar. Peres kasvab juba viieaastane poeg Oskar.

- Juuni lõpus sünnib tütar Iida riigikogu liikme Raimond Kaljulaidi ja tema abikaasa Jane perre. „Nime leidis abikaasa Jane ja see on Põhjamaades küllalt levinud tütarlapsenimi ning meeldis meile mõlemale kohe. Samuti läheb see hästi kokku perekonnanimega – Iida Kaljulaid,“ räägib Raimond Kroonikale.

JUULI

- Anna ja Kristjan Pihl jagavad fotot hiljuti sündinud pisitütrest, kes saab nimeks Asta.

- 6. juuli sünnivad kaksikud tütred Tilda ja Taika Helene Vetiku ja Madis Nestori perre. „Tilda pärineb nimest Matilda ja see tähendab võitlusvaimu. Ja nimi Taika on huvitava päritoluga – nimelt on see tuntud Soome nimi, aga ka Leedu ja Maori. Taika tähendab maagiat, leedu keeles aga rahu,“ räägib Helene nimede valiku tagamaadest.

- 6. juulil saavad poeg Rubeni vanemateks muusik Kenneth Rüütli ja tema elukaaslane Alice. „Konkreetset põhjust nime valikul ei olnudki, aga Ruben jäi kuidagi kõrvu. Meil oli palju variante, aga see nimi jäi kõlama ja oli välja valitud juba enne kui teadsime, et sünnib poiss,“ räägib Kenneth Õhtulehele. 

Kenneth Rüütli perega Foto: Mari Luud

- 10. juulil toob Argo Aderi abikaasa Maarja ilmale kaksikud poisid Trevoni ja Roveni. „Oleme nüüd viiekesi ja elu sai jälle uue tähenduse,“ kirjutab Argo Instagramis. Nende esiklaps Ron Braiton sündis 2018. aasta aprillis. 

- Juuli keskel tervitavad teist tütar peres näitleja Argo Aadli ja tema abikaasa Maiu. Tütar saab nimeks Elli. Nende peres kasvab juba vanem tütar. Herta Marie.

AUGUST

- 9. augustil sünnib lauljatar Keit Triisal tütar Nora. Keidu esimene laps Robin nägi ilmavalgust 2012. aasta juulis. Teine laps, tütar Mia, sündis 19. augustil 2018.

- 14. august saavad tütre Milli vanemateks Egert Milder ja tema abikaasa Piret Järvis-Milder. „Ühest küljest vana eesti nimi, teisalt aga ka rahvusvaheline, üsna populaarne ka näiteks Austraalias ja Inglismaal,“ põhjendab Piret Kroonikale nimevalikut.

- 17. augustil sünnib teine tütar raadiohääle Kristjan Hirmo perre. Kristjan ja abikaasa Kätlin on juba vanemateks 2013. aastal sündinud tütar Adelele. 

- Kuu lõpus selgub, et Aveli Abel, kes on peamiselt tuntud Vändra-Avelina, on emaks saanud. Naine jagab Facebookis fotot, kus poseerib lapsevankriga.

SEPTEMBER

- Ines Karu-Salo ja Martin Salo perre sünnib teine tütar, kes saab nimeks Meribel. „Oleme kõik uskumatult õnnelikud - Isabeli väike õde Meribel on lõpuks ometi saabunud! Olen jälle nii armunud,“ kirjutab naine Instagramis. Paari esiktütar sündis 2017. aastal. 

OKTOOBER

- Daniel Levi Viinalass ja tema abikaasa Eleri tervitavad teist tütart, kes saab nimeks Ella. Daniel räägib ajakirjale Pere ja Kodu, et esimene ärevam hetk pärast lapse sündimist oli see, kui saadi teada, et lapse südames on pisike kahin: „Pidime jääma haiglasse kauemaks, et viia läbi vajalikud uuringud. Õnneks saime teada, et selline asi küllaltki levinud ja ei pidanud pikalt seda koormat kandma, sest järgmisel päeval selgus ultraheliuuringul, et lapse südamega on kõik hästi.“ Paari esiklaps, tütar Elviine, sündis 2018. aasta 4. aprillil.

- Rokkar Brad Jurjens ja tema abikaasa Heddy Bergštein saavad 2. oktoobril teise tütre, kellele pannakse nimeks Amelia. Värsket ilmakodanikku ootas ees juba mullu 24. veebruaril sündinud tütar Roselyn. „Sünnitus on tõeliselt suur kogemus ja muutis mu maailma palju. Sünnitanud naised on mu silmis väga tugevad,“ ütleb Heddy Õhtulehele ja tunnistab, et filmidele sarnaselt ta küll suuri pisaraid ei valanud. „Aga tunne oli ikka väga hea ja helge, mõlema lapsega. Pärast sünnitust oli aga kergendus, nii suur töö sai ju tehtud.“ 

Kitarrist ja filmimees Brad Jurjens elukaaslase Heddy Bergšteini ja tütarde Roselyni ja Ameliega. Foto: Mari Luud

- 5. oktoobril sünnib poeg rallisõitja Rainer Ausi ja modell Agne Vaheri perre. Poiss saab nimeks Tristan.

- Oktoobri lõpus sünnib teine laps näitlejate Klaudia Tiitsmaa ja Vallo Kirsi perre. Poeg saab nimeks Villu, teda ootab ees juba 2018. aastal sündinud esiklaps Vallo. 

- Lauljatar Renate Saluste toob ilmale kolmanda lapse, poja, kes saab nimeks Roland. Tema ja riigikogulasest elukaaslase Siim Pohlaku kasvab juba kaks tütart – nelja-aastane Sandra ja kahene Saara, seega esimene poisslaps oli väga oodatud. „Eks ikka on tore, kui peres on nii poisid kui tüdrukud, aga samas see on selline asi, kus sa ikkagi ise suurt midagi ära teha ei saa ja seega võtsime rahulikult,“ räägib Renate Õhtulehele. 

- Näitleja Jan Uuspõld ja tema abikaasa Gerli Tiganik saavad lapsevanemateks. Jan beebi sünnikuupäeva, sugu ega nime avaldada ei soovi. „Ta on alles nii väike. Ma ei oska tema käest küsida, kas ta tahab, et avalikustaksin,“ ütleb ta Õhtulehele. Jan Uuspõllul on suhtest Margit Roosaarega 27aastane tütar Laura Lisete ja abielust Marion Uuspõlluga 15aastane poeg Fred.

- 14. oktoobril sünnib tütar Demi muusiku Taavi Paometsa ja tema elukaaslase Merlyn Seermanni perre. Kuna Merlynil on varasemast kooselust tütar Mia, oli tal raseduse kogemus olemas ning polnud mingit põhjust muretsemiseks ega paanikaks. „Pigem oli tarvis elu ümber korraldada, nii et saaksime kõik koos elada. Minu jaoks tähendas see kolme korteri remonti ning ohtralt töötegemist, et sünnitähtajaks oleks võimalikult mõnus pesa, kus kasvada,“ räägib Taavi Õhtulehele. 

NOVEMBER

- Novembri algul sünnib poeg August näitleja Karmo Nigula ja tema elukaaslase, „Aktuaalse kaamera“ kultuuriuudiste toimetaja Janet Õunapuu perre.

- 13. novembril tervitavad esiklast, poeg Pauli, telenägu Heelia Sillamaa ja tema elukaaslane. „Me ise just mõtlesime paar päeva enne, et näe pojal on võimalus sündida maagilisel kuupäeval 11.11. See pidi ju õnne tooma,“ sõnab Heelia Õhtulehele. Siiski otsustas pisipoeg juba iseloomu näidata ja tuli siia ilma hoopis kurikuulsal 13. ja reedel. „Aga see on ainult positiivne, tõestab, et 13. ja reede saab ka elu kõige ilusam päev olla.“

- Lauljatar Eda-Ines Etti teatab sotsiaalmeedias, et tema ja elukaaslase Mart Vipsi pere sai kodaniku võrra rikkamaks. „Ilusaim november,“ kirjutab Ines koos valgete ja siniste südametega, mis võib vihjata, et tegu on pisipojaga.

- 28. novembril tervitavad teist tütar Mariat Eesti juurtega Briti poliitik Lembit Öpik ja tema kallim, bulgaarlanna Sabina Vankova. 2017. aastal sündinud tütar Angelina tõuseb suure õe staatusesse. 

- Novembri lõpus jagab lauljatar Lenna instagramis pilti beebi käest ja kirjutab juurde „Tere, väike kullake.“, andes teada, et tema ja kihlatu Lauri Mäesepa perre on sündinud poeg. Lennal on kooselust Robert Vaiglaga tütred Ami ja Matilda. 

DETSEMBER

- Kersti ja Jaan Tootsi vanim poeg, riigiametnikust Erhard ja tema elukaaslane, jumestuskunstnik Tanya Otto saavad 1. detsembril pisitütre vanemateks. Laps saab nimeks Elisette. 

- Lauljatar Liisi Koikson ja tema rootslasest peigmees Christian Harrysson saavad teise tütre vanemateks. „Saime kokku!“ kirjutab Liisi Instagrami postitatud pildi juurde. Christiani ja Liisi peres kasvab juba 2016. aastal sündinud Ella. 

- 20. detsembril tervitavad teist last, tütart Hedelini blogijad Mari-Leen Albers ja Meelis Tomson ehk Marimell. Paari peres kasvab juba peagi kuueaastaseks saav poeg Hedon.

- Skandaalne Meelis Lao jagab 22. detsembril oma sotsiaalmeediakontol rõõmusõnumit - mees on saanud kolmanda lapse isaks. „Aitäh, Alessandra, et saabusid meie ellu!“ kirjutab ta pildi juures.  „Jah, vastab tõele, et sain nooreks isaks ja sündis tütar,“ kinnitab mees Õhtulehele. Alles augustis rääkis Lao Kroonikale, et kindlat elukaaslast tal ei ole. Kes lapse ema on? „Ma ei  usu, et ta soovib, et temast räägitakse.“