Kim Ki-duk 2016. aastal Veneetsia filmifestivalil. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. detsember 2020, 13:28

Maailmakuulus režissöör suri Lätis koroonasse (3)

Läti meedia teatas täna, et nimekas Lõuna-Korea režissöör Kim Ki-duk suri Lätis koroonaviiruse tüsistustesse. 20. detsembril saanuks ta 60aastaseks. 

Kurba uudist 59aastase tippkineasti („Kevad, suvi, sügis, talv... ja taas kevad“, "Samaaria tüdruk", "Vibu") surmast kinnitas Delfi.lv-le ArtDocFest/Riga juht Vitaly Mansky.

Läti meedia teatel saabus ohtrate tippauhindadega pärjatud Kim Ki-duk riiki 20. novembril, et soetada Jurmalasse maja. See oli väidetavalt vajalik samm elamisloa saamiseks. Kolleegid aga hakkasid muretsema, kui režissöör planeeritud kohtumistele ei saabunud, ning asusid teda kohalikest haiglatest otsima. Otsinguid muutsid keerukaks patsiendi privaatsust kaitsvad seadused. 

Väidetavalt suri Lõuna-Korea filmikuulsus haiglas täna öösel kell 1.20.

Uudist vahendanud Eesti Ekspress kirjutab, et režissöör saabus Lätisse läbi Sankt-Peterburi, olles enne viibinud Eestis. 8. oktoobril kohtus Kim Ki-duk kinos Artis oma filmi „Kevad, suvi, sügis, talv... ja taas kevad“ (2003) linastusel ka Eesti kinopublikuga. Kineast pidi seoses oma juubeliga osalema ka detsembrikuisel Artise retrospektiivil, mis on pühendatud tema külluslikule loomingule.