Synne Valtri sarnaneb kõlalt Anne Veskiga ja ka nende esinemismaneerides on palju ühist.Foto: Martin Ahven
Saund
10. detsember 2020, 16:36

Plaadiarvustus | Synne Valtri – „vaese mehe Anne Veski“ (3)

Synne Valtri Bandi „12 kuud“ on plaat, mis üllatab väga positiivselt. Rahva seas populaarse Patuse Poolega ühele poole saanud, arendab sümpaatne lauljanna Synne Valtri nüüd vaikselt soolokarjääri. Oma bändiga.

Bändi debüütalbum ilmus ruttu, sest bänd tuli kokku ju alles eelmisel aastal. Lühikese lööva plaadi tuntuimaks looks on ilmselt hitimõõtu välja kandev „Majakad“, millega Valtri koos (tookord mestis) Väliharfiga osales tänavusel „Eesti laulu“ võistlusel. Kuigi nad väga kõrgele kohale ei jõudnud, haaras intensiivne ja lahe esitus paljusid.

Synne Valtri Bandi „12 kuud“ Foto: Synne Valtri Band

Õnneks pole see plaadi ainuke atraktiivne pala. Võiks öelda isegi nii, et tegelikult on terve album otsast otsani üks mõnusate poplugude paraad, ootamatult hästi toimiv tantsumuusika. Seega pole midagi imestada, et plaadi lugudest on järjest tehtud ka videoid. Kusjuures loo „12 kuud“ klippi on YouTube’is vaadatud üle miljoni korra. Ilus laul. Paljuütlevad sõnad. Sellised on praegu valdavalt kommentaarid Valtri uuema loomingu kohta. Plaadi täielikuks tipplooks pakuks ma loo „Vastandid tõmbuvad“, kuid „Levist väljas“ haarab samuti korralikult kaasa.

Poleemikat tekitab aga Valtri kõrvutamine võimsa ja staažika laulja Anne Veskiga. Kes teab, kas Valtri lähenemine oma lugudele on taotluslikult nii või mitte, aga ta tõepoolest kõlab sarnaselt ja ka ta esitusmaneerist loeb selgelt välja Veskit. Tõsi, mitte nüüd päris kõikides lugudes. Igatahes Valtri puhul öeldakse sageli, intrigeerivalt või naljatamisi, et ta olevat nagu vaese mehe Anne Veski.