Marko Reikop ja Grete Lõbu.Foto: Teet Malsroos
Tele
10. detsember 2020, 15:10

Grete Lõbu ja Marko Reikop sissetulekust: ETVs võib ju töötada, aga raha peab endal olema (16)

"Sellega on ka oma nali, et ETVs võib ju töötada, aga raha peab endal olema. Aga see on muidugi liialdus," ütleb Marko Reikop Tartu ülikooli veebiajakirjale Peegel antud intervjuus, kui küsitakse, kas see töö ka hästi tasustatud on.

"Mul on sõpru kommertskanalites ka ja kui ma nendega võrdlen, siis me jääme ikka alla," lisab Grete Lõbu, tema kaassaatejuht "Ringvaates".

Marko sõnul on üldiselt sellise ameti pidajad, kus ollakse iga päev eetris, rikkad. Marko on igapäevaselt eetris olnud 18 aastat. "Peale Eesti on veel kaks riiki, kus see nii ei ole. Need on Läti ja Leedu. Igal pool mujal me oleks kui mitte rikkad, siis vähemalt jõukad. Eesti mõistes me oleme veidi üle keskmise," ütleb ta Peeglile. 

Grete tõdeb, et nad kumbki Markoga ei ela luksuslikku elu. "Me ei ole rikkad, aga kuu lõpus mul raha otsa ei saa," ütleb Marko, kuid Grete tunnistab, et temal võib saada küll, mispeale Marko tõdeb, et Gretel on lapsed ja see on arusaadav. "Jah, no mul ei saa, aga ma kulutan ka vähe. Sõidan 12 aastat vana Hondaga ja ei ela glamuurses eramus," sõnab Reikop. 

Grete aga ütleb, et kui ta elu eesmärk oleks teenida hästi palju raha, siis ta saatejuhitööd ei teeks. 

Marko ütleb, et tema ei kujutaks ette elu maal, Grete seevastu elaks vabalt metsas eraldatuses hütis ja kasvataks kanu. 

Kui sa peaksid Eestis edasi elama, aga Tallinnast ära kolima, siis kuhu sa koliksid? "Ma ei elaks üldse niimoodi! Hajaasustus - see, kuidas inimesed Eestis elavad, ajab mind jubedalt närviliseks. Mul tekib stress!" hõikab Marko. "Ma ei tee nalja. Kui ma Eestis ringi sõidan ja põlluveerel üksikut maja näen tekib mul kabuhirm. Miks sa oled siin? Mul on nendest inimestest nii kahju."

Terviktekst avaldatud Tartu Ülikooli portaalis peegel.ut.ee