Ergo ja GreteFoto: Galina Deinega
Inimesed
31. detsember 2020, 09:00

PULMAD-KIHLUSED 2020 | Kibe-kibe! Need kuulsused sõudsid lõppeval aastal abielusadamasse või said sõrme kihlasõrmuse (1)

Kuigi aasta 2020 on kulgenud suurte ürituste tühistamise ja vähesuse tähe all, said mõned õnnelikud Eesti staarid siiski tähistada oma elu õnnelikumat päeva ning pidada maha pulmapeo. Mõni ütles jah-sõnad suuremal peol, mõni väiksemal. Toome teieni ülevaate tänavu abielusadamasse sõudnud kuulsustest ning ka neist, kes sinna poolel teel ehk kes tänavu kihlusid. 

JAANUAR 

Taavi Libe ja Katariina Ratasepp

Eelmisel aastal näitlejanna Katariina Ratasepaga suhtesse astunud ja kokku kolinud Taavi Libe tunnistab, et nad on kihlatud. Libe sõnab Õhtulehele antud intervjuus, et saates „Duubel“ ennustas Kirsti Timmer, et kui pulm on plaanis, lükkub see siiski edasi. „Tegelikult pole me isegi veel plaaninud, millal pulm täpsemalt toimuma peaks. Kui me nüüd mingi kuupäeva ära valime ja ühe korra veel edasi peame lükkama, siis on Timmeril õigus. Pulma on mingil hetkel kindlasti oodata, aga veel ei tea, millal, ja seetõttu ei tea ka, kas see tuleb suur või väike,“ ütleb Libe ja lisab, et tema eelistaks väikest pulma, kuna pole suuremat sorti peoinimene.

Jüri ja Kai Arrak 

- Legendaarne kunstnik Jüri Arrak abiellub 10. jaanuaril oma pikaaegse kallima, endast 30 aastat noorema Kaiga. „Otsustasime jah, et registreerime 10. jaanuaril oma abielu,“ tunnistab mees märtsis Naisteleele ja ütleb, et selline kuupäev sattus neile täiesti juhuslikult. „Tegime seda suurte pulmakellade ja pidudeta. Lihtsalt registreerisime ära, sest oleme juba kaua koos olnud.“ Jüri ja Kai tutvusid 2008. aastal.

VEEBRUAR

Meelis Pai ja Lisandra Treimann

Endine nukuteatri juht, praegu ettevõtjana tegutsev Meelis Pai kosib oma elukaaslase Lisandra Treimanni maagilisel kuupäeval – 2.02.20. Pulmad peetakse Filipiinidel, laulatuse viib inglise keeles läbi filipiinlasest luteriusuline kirikuõpetaja. Paari minnakse saare põhjapoolsemas tipus, kuhu viib vaid üks kehvavõitu tee läbi džunglirägastiku. Pärast tseremooniat üllatasid kohalikud pruutpaari ja kaaskonda õhtusöögilauaga, kuhu nende traditsioonide kohaselt pidi suunduma läbi lilledega palistatud koridori. Paarike kihlus mullu 18. septembril. 

Pulmareis kestis kuu aega ja toimus hoopiski enne abiellumist.  Paar lendas hakatuseks Taisse, viibis seal Krabi kandis, nautis armurõõme Phi Phi saarel ja liikus seejärel tasahilju sihtkohta, kus teineteisele truudust vanduda. „Kogu aeg liikusime vaikselt oma abieluranna poole,“ räägib Meelis Kroonikale. „Külastasime reisi käigus erinevaid ilusaid paiku, ammutasime positiivseid emotsioone – pannes veel viimane kord teineteist proovile nendes raskustes, mida reisid võivad inimeste teele lükata. Reisil ju tuleb alati kõige paremini välja inimeste iseloom ja see, kas nad omavahel sobivad või mitte.“

MAI

Lauri Pedaja ja Gethel Burlaka

Gethel ja Lauri Foto: Siim Lukka

Lauri Pedaja annab sotsiaalmeedias teada, et palus elukaaslase Getheli kätt. „Me oleme timminud juba üle viie aasta. Iga päevaga on meie suhe muutunud tugevamaks ja kindlamaks. Kaks kuud kodus ninapidi koos istudes sain aru, et vat, tema on just see naine, kellega ma tahan lapsi saada ja pere luua,“ kirjutab ta Instagramis.

„Ma sisimas teadsin, et see võib millalgi tulla, aga kujutasin ette, et ehk aasta-kahe pärast, mistõttu ma olin ettepaneku hetkel täiesti šokis,“ räägib Gethel Õhtulehele. Naine muljetab veel, et Lauril oli kindel plaan teha ettepanek siis, kui sel aastal esimest korda koos telkima minnakse. 1. mail see juhtuski. „Kusjuures alles hiljem panime pildi kokku, et 1. mai on tegelikult meie koera Ruudi sünnipäev.“

Sõrmuse valikul oli Laurile abiks Getheli sõbranna. „Ma muidugi olen varem oma arust Laurile rääkinud ka, millist ma ette kujutaksin, aga ta väidab, et ta ei mäleta sellest midagi.“ Igal juhul sai sõrmus täpselt selline, nagu Gethel alati ette oli kujutanud. Et naine sõrmust üles ei leiaks, peitis Lauri seda nädal aega autos, sest sellega paar hetkel eriti ei liigu. „Kodus koristades oleks ma selle raudselt üles leidnud!“

JUUNI

Mai Palling ja Margus Kangro

Telepersoon Mai Palling abiellub Eesti ühe rikkaima mehe Margus Kangroga. Palling võtab endale ka abikaasa nime ja on nüüd tuntud kui Mai Kangro. Abieluvararegistrisse on abikaasade kohta sissekanne tehtud 9. juunil. Samal päeval on tehtud ka varalahususe sissekanne, kaitsmaks mõlema osapoole vara.

Grete Klein ja Ergo Kuld

Ergo ja Grete Foto: Galina Deinega

Näitleja Grete Klein ja produtsent Ergo Kuld sõuavad 26. juunil abieluranda. „Kõik läks täpselt nii, nagu me planeerisime ja võib-olla isegi paremini,“ räägib Grete Õhtulehele. Külalisi oli kohale tulnud ligikaudu 30 ja nii abielupaar kui ka külalised jäid peoga väga rahule.

Grete ja Ergo kihlusid 2018. aasta jõuluõhtul. „Meil oli tegelikult hästi armas linnapulm meile olulises paigas, kodukoha lähedal,“ õhkab Grete Õhtulehes. Nüüd kannab ta perekonnanime Kuld. Kaht perekonnanime Grete jätta ei plaaninud. „Võtsin mehe nime ja enda nimel lasin minna.“

Hiljem meenutab Grete ka Kroonikas: „Minule tuli pisar silma siis, kui registreerimisele saabusid Kristel ja Kertu (Kristel Aaslaid ja Kertu Moppel mängivad koos Gretega „Padjaklubis“. – toim.) ja pidasid seal ühe uskumatult ägeda kõne. See oli Ergo organiseeritud ja ausalt, ma arvan, et maailma kõige ägedam üllatus, mida ma poleks eales osanud oodata. Ja loomulikult kiskus nutule ka üllatuskülalise Rolf Roosalu tulek. Ergo teab, et olen suur Rolfi austaja, ja ta oli kutsunud ta meile pulma laulma.“

Johanna Eenma ja Kristjan Oden

Johanna ja Kristjan Foto: Stina Kase

I Wear* Experimenti laulja ja stilist Johanna Eenma abiellub 27. juunil oma kallima, Winny Puhhi trummari Kristjan Odeniga. „Me oleme mingis mõttes ikkagi nii sarnased, et pulma korraldamine oli väga lihtne. Mina tegin ühtesid, tema teisi asju ja kõik klappis väga hästi,” räägib Johanna Õhtulehele. 

Pulmapidu toimub 27. juunil ning kuupäeva valik tundus loogiline ja oli ajendatud mõlema kehvast mälust. „Kuna oleme mõlemad kuupäevadega udupead, mõtlesime, et Paksul (Kristjani hüüdnimi – toim.) on sünnipäev 27. aprillil, minul 27. mail ja nii jääb kuupäev paremini meelde,“ põhjendab Johanna. 

Pidu peetakse Padise Kastellis ning külalisi oli kutsutud ligi 90. „Ainuke traditsiooniline asi, mis me tegime, oli pruudikimbu viskamine ja sussimäng, kus istusime teineteisega seljati ja vastasime küsimustele,“ räägib naine.

Jaak Johanson ja Krista Citra Joonas

Näitleja ja pärimusmuusik Jaak Johansoni sõuab abieluranda elukaaslase Krista Citra Joonasega. "Ta oli otste sõlmimine, aga eks ta ole ka mingi ealine küpsus ka. Et Krista Citral oleks ka legaalselt mingid õigused, kui ei lähe nii hästi," sõnab Johanson, kes sai aasta eest arstidelt leukeemia diagnoosi, ERR-ile.

Naistelehele antud intervjuus tõdeb Jaak, et pole kunagi abiellumisest aru saanud. "Mulle tundus, et see maailm ei ole enam see koht ... Et võib ju elada lihtsalt koos millegi nimel, mida saab koos teha," mõtiskleb ta. Aga pärast ravi tundis muusik, et mis vahet seal on, kas on see koht või ... "Tüdrukutele on see kuidagi palju tähtsam – alateadlik soov mingi kindluse järele."

JUULI

Kristina Tennokese ja Andro Tarmet

Kristina ja Aandro ning nende viieaastased kaksikud Aron ja Nora Foto: Krõõt Tarkmeel

„Meil oli kohe alguses soov, et ei tule traditsioonilisi pulmi – ei mingit valget kleiti, pruudiröövi, autode kolonnis sõitu või traditsioonilisi mänge. Pigem tahtsime sõprade ja lähedastega mõnusalt aega veeta ja et sellest päevast soe, helge ja ilus mälestus jääks,“ räägib tantsustaar Kristina Tennokese (43), kes abiellub 25. juulil oma elukaaslase Androga (40). Kristina vahetab ka perekonnanime ning kannab nüüd nime Kristina Tarmet.

Kuupäeva valikul paari jaoks mingit olulist kriteeriumi ei olnud – 25. juuli oli lihtsalt tore suvine laupäev. Kristina ütleb, et juuli on tema jaoks tavaliselt aastas parim aeg suurte asjade tegemiseks, sest tantsutreeningud oma tantsukoolis Danceland on lõppenud ning graafikus on treeninglaager ja seejärel suvepuhkus. 

Nagu ikka, lõi maailma tabanud koroonapandeemia ka Kristina ja Andro pulmaplaanid natuke sassi. „Me ei teadnud ju viimase hetkeni, kas saame pulma pidada ja kas külalised tulevad või ei.“ Suvel abiellumine sai otsustatud juba aasta alguses, kui koroona veel aktuaalne polnud. „Ettevalmistused vaikselt käisid, kuupäev ja koht oli broneeritud, aga koroona pani siis kõik ootele. Hakkasime kõhklema. Otsustasin kuu aega enne pulma, et tuleb mis tuleb, teeme ikka ära.“

Külalisi oli kutsutud 70 – selle limiidi pani ette pulmapaik, Ruhe restoran. Üks oli aga kindel – ei mingit traditsioonilist pidu pruudiröövi, autokolonni ega mänge. „Pigem tahtsime sõprade ja lähedastega mõnusalt aega veeta ja et sellest päevast soe, helge ja ilus mälestus jääks,“ ütleb Kristina. 

Jaak Aab ja Marian Kullerkupp

Riigihalduse minister Jaak Aab peab 4. juulil pulmi ja teeb suhte oma elukaaslase Marianiga ametlikuks. Jaagu ja Mariani suhe tuli avalikuks 2016. aastal. Enne Marianiga kohtumist oli Jaak Aab olnud üksinda üheksa aastat. „Ma ei olnud intensiivsetel otsingutel. Mulle tundus juba, et ma ei leiagi õiget inimest. Olin kaotanud lootuse, et veel kedagi kohtan. Mõtlesin, et äkki peangi üksinda olema. Aga me ikka mõlemad otsisime seda armastust,” räägib Aab Kroonikale. 

Kuupäev 4. juuli on paari jaoks väga eriline – Marian ja Jaak kohtusid neli aastat tagasi 4. juulil esimest korda. Kolm aastat hiljem palus Jaak 4. juulil Mariani kätt ja nüüd peeti pulmapidu samuti sel kuupäeval. Pidu peetakse restoranis Ruhe ning kutsutud on 70 külalist. 

Kati Saara Vatmann ja Robert Borodin

Kati Saara Vatmann abiellub 7. juulil Robert Borodiniga, kellega nad on juba neli aastat koos elanud. Naine muutis Facebookis oma perekonnanime Vatmannist Borodinaks. Kati ei peatu teemal pikemalt. „Oleme abikaasaga juba neli aastat perekond. Meil on 12 järeltulijat, kelle kodurahu huvides oma pereasjadest meedias ei räägi,“ ütleb ta vaid. 

2017. aastal kiitis Kati Naistelehele, et armastus teeb imet ja kõik on paigas – tema kõrval on nüüd elus karastunud tõsine Eesti mees, Altveski vesiveski peremees Robert Borodin. „Räägime silpidega. Mina ¬alustan, tema lõpetab. Eduline paarisrakend,“ lisas ta, et teineteisemõistmine on harukordne. Robert on Kati neljas abikaasa. 

Marko Mihkelson ja Tuuli Semevsky

Marko ja Tuuli Foto: Gerli Rand

Riigikogu liige Marko Mihkelson abiellub 9. juulil imekauni Tuuli Semevskyga, sõbrad korraldavad paarile unustamatu üllatuspulma. „Praegugi ei suuda uskuda, millised fantastilised inimesed meie ümber on!“ hõiskab värske abielupaar.  „Plaanisime, et 9. juulil, meie tutvumise 4. aastapäeval, toimub abielu registreerimine vaid pere ja mõne lähema sõbra juuresolekul ning pärast on väike intiimne lõunasöök meie jaoks tähenduslikus kohas. Mis aga pärast seda juhtus, rabas meid täielikult jalust, tõi liigutus- ja õnnepisarad,“ rõõmustavad Marko ja Tuuli. 

„Olime sadamas, kuhu tulime väikese seltskonnaga Tuuli perekonnanime ära saatma. Astusime mitte midagi aimates kail seisva laeva pardale ja järsku kostusid laeva sisemusest hõisked: „Armastus! Kibe!“ Meid ootasid laevas sõbrad ja lähedased – kogu pulmaseltskond! See oli kõige ootamatum, suurem ja kaunim üllatus, me ei unusta seda ja järgnenud spontaanset pidu Tallinna lahel mitte kunagi! Aitäh kallitele sõpradele, kes selle korraldasid ja, kes erinevatest maailma otstest kohale tulid. Aitäh Moijto meeskonnale ja kaptenitele fantastilise peokoha eest,” kirjeldab Marko pulmapäeva.

Tiit Kikas ja Sigrit Tamm

Sigrit ja Tiit  Foto: Diana Unt

Muusik Tiit Kikas abiellub 20. juulil kallima Sigritiga. „Pulmapidu tähistasime oma pere ja parimate sõprade keskel. Soovisime, et kõik oleksid selles hetkes koos meiega kohal, ning seetõttu oli meil täiesti nutivaba pulm – telefonid jäeti tubadesse, pulmapiltide ja videote jaoks olid tellitud professionaalid,“ räägib muusik. Paari minnakse Käsmus Lainela puhkekülas ning imelisi hetki tunnistab 140 külalist. 

„Me teadsime ette, et sellel päeval on 100% ilus ilm ja oli ka – üks me tuttav tegi kunagi läbi sajandite uuringu millal Eestis on ilus ilm…“ muigab Tiit kuupäeva valikust rääkides. „Kui igal pool mujal sadas rahet ja paduvihmad uputasid tänavaid, siis meil paistis päev otsa päike ja oli soe, tuulevaikne suveilm.“

Pulmaisaks oli noortel Gaute Kivistik ning kuna Tiidu ja Sigriti soov oli, et neid ümbritseksid sel päeval ainult kõige lähedasemad, olid tseremoonia õnnestumisse kaasatud ka Tiidu kaks parimat sõpra. „Tseremooniameister oli Reigo Tamm ning sõrmusteisandaks Jaagup Kreem.“

Aleksander Seeman ja Merlin 

Kaunil juulipäeval abiellub näitleja Sepo Seemani (49) vanim poeg Aleksander (27) elukaaslase Merliniga (40). „See ilus sündmus tõesti leidis minu kodukandis Pärnus aset, olime oma pereringis,“ märgib Aleksander rõõmsalt Kroonikale. Lennundusäris tegev Aleksander lisab, et jõudsid Merliniga arusaamiseni, et soovivad pikaajalise kooselu ametlikult registreerida ja kanda ühist perenime. „Kui otsus selge, on pulmade planeerimine väga meeldiv. Meil kulus selleks kaks kuud.“ Merlini ja Aleksandri peres kasvab ka kolmeaastane poeg Rudolf Heinrich Seeman, kes tegi Sepo esmakordselt vanaisaks.

AUGUST

Sulo ja Kerli Tintse

Kerli ja Sulo Foto: Erakogu

Laulja Sulo Tintse (39) abiellub 11. augustil, tehes sama rituaali läbi juba kolmandat korda. Pulmapidu peetakse maha Pärnus. „Kui rõngas ninas, on kõik hästi,“ naljatleb Sulo Õhtulehele. „Ma ei ole osanud kunagi ilma sõrmuseta elada,“ sõnab muusik ja lisab, et tema jaoks on alati olnud oluline kanda ühist perekonnanime ja teha kooselu ametlikuks. „Otsus, et hakkame kandma ühist perekonnanime oli kohe kindel. Siin poleks küsimustki olnud. Kui naine abiellub, võtab ta ikka mehe perekonnanime.“

Ilusaid momente oli pulmapäeva jooksul palju. „Kohal oli palju muusikutest sõpru, kes tegid õhtu jooksul mitmeid etteasteid ja eraldi ansamblit me tellima ei pidanudki. Tseremoonia ajal oli südantsoojendav, kui pruut altari ette kõndis ja samal ajal laulis minu vennatütar Saara. Pärnu Kuursaali kõrval laulsin oma naisele a capellas ühe Raimond Valgre loo,“ meenutab Sulo. 

Birgit Varjun ja Jaak Rotka

Birgit ja Jaak Foto: Merle Värv

Laulja Birgit Varjun teeb 14. augustil ametlikuks enda liidu pikaaegse elukaaslasega Jaak Rotkaga. Naise sõnul ei olnud tegu traditsioonilise pulmapeoga, vaid võeti aeg pühenduda teineteisele ja perele. „Meil ei olnud pulma koos pulmavana ja -bändiga. Oli pidulik kolmekäiguline õhtusöök restoranis Polpo, kus nautisime üksteise head seltskonda, suurepärast toitu ja teenindust,” räägib nüüdne proua Rotka.

„Pulmad möödusid vaikselt ja rahulikult ning meie kõige lähedasemate inimeste seas,” kinnitab naine, et kõik läks nii, nagu planeeritud. Kuna pulmapidu suurelt ette ei võetud, otsustas lauljatar korraldamise enda peale võtta. „Kuna teadsime, et tahame väga privaatset ja vaid lähedastele inimestele mõeldud pulmapidu, siis tegelesin korraldamise poolega ise.” Ka traditsioonilisi mänge ei võetud ette.

Kristina Pärtelpoeg ja Siim Suuroja

Siim ja Kristina Foto: Kerli Jaago

Tuntud suunamudija Kristina Pärtelpoeg abiellub 20. augustil ja kannab nüüdsest perekonnanime Suuroja. „Mul oli plaanis teha suur küünipulm 130 inimese, pulmaisa ja bändiga, kuid koroonaviirus ajas kõik sassi. Pidime ümber planeerima kõik, mis oli alguses mõeldud,“ on Kristina rääkinud. Lõpuks peeti pidu vanalinnas asuvas lokaalis Biblioteq.  

Robert Linna ja Anna-Liisa Lee

Robert ja Anna-Liisa 

Muusik Robert Linna (36) ja tema kallim Anna-Liisa (31), neiupõlvenimega Lee, abielluvad 21. augustil. „Mu isa (Ivo Linna – toim.) viis tseremoonia läbi. See oli väga eriline ja ilus hetk,” meenutab Robert pulmapidu.

„Me oleme kuue aasta jooksul kokku kasvanud ja saanud täitsa pereks. Tahame nii või teisiti elu lõpuni koos olla, aga abielu tugevdab suhet, kasvõi seaduse ees,” räägib Robert, et abielu justkui ühendab neid veel rohkem.

Pulmapidu toimub Põhjarannikul mere piiril olevas külas nimega Eisma. „Me oleme juba mitmendat aastat siin suvitanud ja rannaäärsed kalurikülad on meile tuttavad,” põhjendab Robert kohavalikut. Kohale oli kutsutud pered ja lähedasemad sõbrad - kokku ligikaudu 100 inimest. „Kuna meil pered on suured ja sõpru palju, siis oli ikka suur ja korralik pidu,” ütleb Robert. 21. augustil toimus tähistamine, aga abielu registreeriti varem kahekesi.

Eha Urbsalu ja David 

David ja Eha Foto: Erakogu

Eksmiss Eha Urbsalu, kes elab juba aastaid Ameerikas, abiellub 22. augustil. Tagasihoidlik pulmatseremoonia toimub New Yorgi Eesti Maja sinises saalis. „Covidi tõttu ei saanud me Davidiga kahjuks suuri pulmi pidada,“ kurvastab Eha. „Kohal oli ainult 14 inimest. Teiste seas Eesti maja mänedžer Kadri, sõbranna Helen, kunstnik Uno Habakukk ja veebidisainer Valev Laube,“ räägib ta Õhtulehele. Eha ja David tunnevad teineteist pea viis aastat ning nad kohtusid New Yorgis ühel finantsüritusel. 

„Olen olnud viis korda kihlatud, aga alati vahetult enne pulmi ise ära läinud. Ma pole tahtnud kunagi lahutada või peret lõhkuda. Mul võttis aastakümneid, et leida see õige inimene enda kõrvale. Nüüd olen õnnelik et nii kaua ootasin ja varem uisapäisa ei abiellunud,“ paljastab naine. 

Tegelikult plaanisid Eha ja David suurt viikingipulma, kuid koroona tõmbas sellele plaanile vee peale. „Kuigi me ootame nüüd, et üks viikingite laev siin ikka vette lastaks. Siis saame sellel ehk septembri keskel ka suurema pulmapeo ära teha. Saan oma pulma ratsutada valgel hobusel, nagu oli planeeritud.“

Rainer Olbri ja Ülli Saar

Rainer Olbri, tuntud ka kui Metsakutsu, abiellub 29. augustil Ülliga, kellega on koos juba keskkooli ajast. Pulmapidu peetakse Kõue mõisas. Ülli ja Rainer on paar olnud juba keskkoolist. „Kohtusime tänu muusikale. Tegin oma esimest plaati ja kutsusin ta sinna refrääni laulma. Eks me oleme üle elanud igasuguseid aegu nagu kõik,“ on mees Kroonikale rääkinud. „Oleme väga erinevad inimesed – mina olen tuulepea, tema realist. Tasakaalustame teineteist väga hästi.“

Toomas Vitsut ja Karin Gustasson

Toomas ja Karin Foto: Erakogu

14. augusti imeilusal päeval tõotab keskerakondlane Toomas Vitsut oma kallimale Karin Gustassonile igavest armastust. „Head sõbrad! Aitäh heade soovide eest! Kui midagi järjekindlalt ja veenvalt soovida, annab see õnnele hoogu juurde“ tänab värske abielumees oma Facebooki lehel lähedasi, tuttavaid ja sõpru. 

Virgo Jaani ja Kersti Rešetnjak

Pulmamesside korraldaja ja pulmaisa Virgo Jaani jaoks läheb tänavune aasta suurte tähtedega ajalukku – ta kosib Eesti ühe parima pürotehniku Kersti Rešetnjaki, kes nüüd kannab samuti perenime Jaani. „Üksteist teame kaua seoses tööga, koos oleme olnud vähem, aga piisavalt,“ sõnab Virgo, kes on, muide, lauljatar Getter Jaani isa, Kroonikale. Pulmapäevaks valivad Kersti ja Virgo kolmapäeva, kuna suur osa nende külalistest on pulmade korraldamisega üht- või teistpidi seotud ning nädalavahetuseti tööl. Virgo sõnul oli päev ideaalne, sest oli nii vihma kui päikest. Tsere¬moonial esines Virgo enda bänd Räppsodi, kus seekord laulis Ikevald Rannap. Pidu peeti Võrtsjärve kaldal Vehendi motellis, mis on abikaasadele armsaks saanud.

Martin Repinski ja Jekaterina Vassiljeva

Poliitik Martin Repinski ja tema elukaaslane Jekaterina Vassiljeva on otsustanud oma kooselu ametlikuks teha ja sõuda abieluranda! „Jah, oleme kihlatud. See vastab tõele!“ kinnitab naine oma sünnipäeval, 31. augustil, rõõmsalt. „See oli väga ootamatu ja ilus hetk, kui Martin minu kätt palus,“ ütleb Jekatrina Õhtulehele. Omavahel ei olnud paar varem abielu teemal rääkinud. Ka pulmaplaanid pole veel paika pandud. „Võib-olla üldse lendame kuhugi kahekesi,“ jääb ta napisõnaliseks. Jekaterina jaoks on abielu sõlmimine oluline ja soovib kanda kaaslasega ühist perekonnanime. 

SEPTEMBER

Kerli Rehe ja Rivo Kukk

Eelmises „Rannamaja“ hooajas laineid löönud Kerli Rehe elus puhuvad imelised tuuled – naine kihlub 15. septembril oma kallimaga.

Kethi Uibomägi ja Anzor Odisharia

Lauljatar Kethi Uibomägi veetis oktoobri alguses koos oma kallima, selgeltnägija Anzoriga aega mehe kodumaal Gruusias. Instagrami story’des jäi aga silma, et Kethi sõrmes helgib uhke kiviga sõrmus, mis väga kihlasõrmuse moodi välja näeb.

„Meile võib alati õnne soovida,“ vastas Kethi oktoobri alguses Õhtulehe pärimisele, kuid siiski tunnistas, et kihlasõrmusega tegu ei ole. „On tõesti megailus kingitus, jah. Kihlumise uudistest on veel vara rääkida,“ sõnas ta.

Oktoobri lõpus paljastab ta aga Anne&Stiilis kolumnis, et kallim palus kätt juba septembris. „Kihlumise hetkel tabas mind korraga tohutult palju emotsioone, nutsin ja naersin suurest ärevusest-õnnest kordamööda,“ kirjutab Kethi. „Ütlen ausalt, mulle ei olegi oluline, kas meil tulevad pulmad või mitte, tahan lihtsalt olla selles kihlatu teemantsõrmuse mullis veidike aega. See tunne, mis minu sees on, on ainus, mis päriselt alles jääb. Seetõttu ei rutanud ma uudisest kohe avalikkust teavitama, tahtsin, et see oleks meie lugu ning ma ise valin, millal, kellega ja kuidas seda jagan,“ selgitab Kethi. 

OKTOOBER

Mihkel Tiks ja Marina

Krimmist kodumaale naasnud endine tippkorvpallur Mihkel Tiks kosib oma ukrainlannast kallima Marina, ületades selle nimel hulga takistusi – pruut pääses Eestisse alles Ukraina põllutööliste erilennuga ja luba abiellumiseks tuli taotleda kohtult. „Minu jaoks on abielu pigem vahend kui eesmärk. See on ainuke garantii, et Marinat uuesti Eestist välja ei aeta,“ tõdeb Tiks Kroonikale. „Normaalsetes oludes oleks niisama kooselu käinud mulle sama hästi. Nii et koroonaepideemia aitas Marinal jõuda abielusadamasse.“ Mihkel ja Marina on paar olnud 9 aastat. 

Janne Saar ja Brian Dalton 

Janne Saar paljastab Kroonikale antud intervjuus, et abiellus mais oma kihlatu Brian Daltoniga. „Kihlusime selle aasta alguses. Meil oli plaanis abielluda kevad-suvel ja korraldada ka külalistega koos ilus tseremoonia, aga koroona tuli vahele. Käisime ja registreerisime oma abielu ja tegime esialgu lihtsalt iseendile ühe erilise päeva. Janne ja Brian Dalton (33), kelles voolab ema poolt rootsi ja isa poolt juudi verd, tutvusid kaks aastat tagasi Bahamal. 

Janne oli just kolinud vahelduseks mõneks ajaks Los Angelesest Bahamale, kui rannas koeraga jalutades tema tee Briani omaga ristus. „Briani koer jooksis minu koera juurde. Nii et meie koerad tutvusid kõigepealt. Tema tuli ka ligi, me hakkasime rääkima ja sealt hakkas juba asi edasi susisema.“

Laura Kõrgemäe

Endine miss ja seltskonnatäht Laura Kõrgemäe sõuab oma kallimaga abieluranda ja kannab nüüdsest perekonnanime Parik. Kihlumisuudis tuli septembris ja kuigi Laura soovib oma suhet privaatsena hoida, avaldas ta Õhtulehele, et pulmad toimuvad peatselt. Kui Kõrgemäelt uurisime, kas tegu oli armumisega esimesest silmapilgust, et otsus abielluda nii kiiresti tuli, vastas ta: „Tunnen inimest kümme aastat. See, et ma oma suhet pole avalikkuse ette toppinud, on meie mõlema valik olnud.“

NOVEMBER

Helen Kõpp ja Edgar Vennikas

Tõsielustaar Helen Kõpp annab Instagramis teada, et on kihlunud oma kallima Edgar Vennikasega. „Olen alati tahtnud seda õiget hetke oma ellu. Olen alati tahtnud läbi elu käia ühe kindla inimese kõrval algusest peale. Minu jaoks need sõnad, mis öeldakse üksteisele mingi liidu sõlmimisel, on liiga suure tähendusega, et neid niisama pilduda,“ kirjutab Helen ja annab teada, et omavahel kihluti 23. novembril, kuid kirikus viidi läbi ka kihlumistalitus.

DETSEMBER

Brigita Murutar ja Priit Pruul

Lauljatar Brigita Murutar teatab sotsiaalmeedias, et abiellus oma kallima Priiduga ja kannab nüüdsest perekonnanime Pruul. Naine jagab imekaunist pilti pulmapäevast ja näib, et pidu peeti kodumaalt kaugel, sooja päikese all.