Ireni ErbiFoto: Robin Roots
Eesti uudised
10. detsember 2020, 07:15

Kohus kuulutas välja Ireni Erbi pankroti (3)

Harju maakohus kuulutas välja pankroti Ireni Erbile, kellel on kohus varasemalt keelanud kaubamärgi Missis Estonia“ kasutamise ning Tiina Jantsoni kasuks välja mõistnud ka võla.

Pankrotihalduriks määrati Peeter Sepper, detsembris on esimene võlausaldajate üldkoosolek Harju maakohtus. Võlausaldaja Tiina Jantsoni esindaja vandeadvokaat Leon Glikman ütles, et Erbi suhtes kehtib kohtulahendi alusel ärikeeld, mille rikkumine on kriminaalkuritegu. Vastavalt kohtulahendile peab Erbi kohtusse ilmuma ja andma võlgniku vande st. avalikustama kõik oma varad, osalused äriühingutes, pangaarved, võlad jne.

„Valevanne, sh valeseletus  vara nimekirja või sissetulekute või kulude arvestuse osas on samuti kuritegu. Erbi on väitnud, et elab välismaal, seega on tal seal eelduslikult pangaarveid ja muud  vara mille peab ta avalikustama,“ rääkis Glikman. „Meil on plaanis esitada kohtule pankrotihalduri kaudu ka taotlused välispankadelt andmete saamiseks Erbi võimalike arvete ja raha liikumiste kohta,“ sõnas ta. „Erbi osas käis  neli edutut täitemenetlust. Pankrotimenetluse käigus selgub tegelik võlausaldajate arv“.

Läinud aasta 3. juulil keelas Harju maakohus Ireni Erbil kaubamärgi Missis Estonia kasutamise, mõistis Erbilt Jantsoni kasuks välja 2500 eurot ja seadusjärgsed viivised, mis akumuleerivad seniajani.