Maris Kõrvits ja Rauno MärksFoto: Pressimaterjal
Inimesed
10. detsember 2020, 11:26

Maris Kõrvits hakkab Rauno Märksiga hommikusaadet juhtima: pakkumise üle mõtlesin piisavalt, et mitte uisapäisa teadmatusesse rutata (6)

Retro FM hommikuprogrammis võtab alates jaanuarist Rauno Märksi kõrval kaassaatejuhina koha sisse Maris Kõrvits.

Maris Kõrvits on pikaajalise raadiotöö kogemusega, varasemalt on tema häält kuulda saanud nii Power Hit Radios kui Raadio 2-s.

Pakkumise üle mõtles Maris piisavalt kaua, et mitte uisapäisa teadmatusesse rutata. „Selle sisse mahtusid ka privaatkohtumised Rauno Märksiga. Ma soovisin veenduda, kas saateväliselt oleks mul ka temaga midagi rääkida. Jah, on,“ sõnab ta.

Maris räägib, et raadio on tema suur armastus ja selles on midagi maagilist „Seda, et sooviksin raadios töötada, teadsin juba 30 aastat tagasi. Seda teadsid ka kõik minu naabrid, sõbrad ja õpetajad. 20 aastat tagasi alustasingi,“ meenutab ta.

„Mulle meeldib hoida eraelus madalat profiili, tegeleda asjadega omaselt ja raadio annab selleks suurepärase pinnase. Muusika on olnud alati olulisel kohal ning kõik kokku on paeluv. Austa kuulajaid, ole nende sõber,“ ütleb Maris ja lisab, et raadio sütitab. „Ma ei tee midagi, mis mulle ei meeldi. Olen äärmiselt meelitatud, et selle pakkumise sain, see on tänases turgutav.“

Marise jaoks saab Retro FM-ist kolmas töökodu, varasemalt on ta juhtinud saateid Power Hit Radios ja Raadio 2-s. 

Rauno Märks: kui võtame MaRiS ja MäRkS, on eduvalem siia sisse kodeeritud!

Rauno Märks ütleb, et teda valdab väga hea tunne. „Maris on ju väga pika kogemusega raadiotöötaja, tõeline oma ala professionaal ja, mis kõige tähtsam, omab ka oma arvamust. Lisaks on tal heas mõttes süda ja hing raadiot täis! Proovin anda talle nii palju võimalust, kui saade lubab, seda kõike nautida. Kui saatejuht on rahul, on ka kuulaja rahul! Arvan, et uus saade on parem, kui mistahes vaktsiin koroona vastu,“ sõnab raadiohääl.

Rauno sõnul kasvab töökoormus muidugi poole suuremaks, sest kui praegu lülitab ta rääkimiseks sisse ainult oma mikrofoni, tuleb seda uuel aastal teha juba kahe mikrofoni puhul. „Positiivne on aga see, et saan tajuda konkreetselt jutust tekkivaid emotsioone, arutada erinevaid teemasid ja vaatenurki. Lisaks on Maris väga laia silmaringi ja kogemusega tubli suurpere ema. Olen siiani oma saated enamjaolt ikka ise välja mõelnud ja ellu viinud, aga nüüd on siin ka topeltkäik sees. Me leppisime kokku, et võtame hästi stressivabalt, siis on mõnus endal ja kuulajal. Laias laastus saade ei muutu vaid saab Marisega täiendust,“ räägib ta.

Retro FM hommikuprogramm on võrreldes teiste jaamadega muusikarohke, võib-olla jääb nüüd mõni laul lühemaks, aga suuri muutusi plaanis pole. „Ka melomaan Olav Osolin saab jätkuvalt sõna! Avatud on uksed kuulsustele ja huvitavatele persoonidele, jätkame elu ja rahateemadega, Maris hoolitseb keha- ja näohooldus rubriikide eest,“ selgitab Märks

„Ausalt öeldes mul väike mure on, kuidas Marise abikaasa lastega hommikuti toime tuleb. Jätan puldis eriotstarbelise varuliini tema kiirkõnedeks: „kus kapis on piim?“ – „mis pakist ma pudru leian?“ – „üks kinnas kadunud.“ – „ei pane saapaid jalga, viriseb - vist on palavik“,“ muigab Rauno. „Kusjuures hämmastav on see, et minu tütardega on abikaasa kiiretel hommikutundidel toime tulnud ja ega Marise kaasa ju kehvem pole! Sellepärast, mis samal ajal eetris toimub, ei muretse ma üldse,“ on raadiohääl kindel, et koostöö sujub.

Rauno on suur esoteerikafänn ja jägib täheoloogiat ehk, kuidas inimeste nimed omavahel kokku sobivad. „Kui võtame MaRiS ja MäRkS, on eduvalem siia sisse kodeeritud! Kõige rohkem ootan uuel aastal Marist õigeks ajaks endale seltsi,“ ütleb ta.