Silvia IlvesFoto: Martin Ahven
Inimesed
9. detsember 2020, 14:56

Kas kavatsete end koroonaviiruse vastu vaktsineerida? Eesti avaliku elu tegelased vastavad (37)

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse sõnul saab esimene eestlane koroonavaktsiini jaanuaris. Küll aga ei võta paljud avaliku elu tegelased hästi vastu.

"Ainult üle oma laiba lasen hakata vaktsiinidega oma lapsi mürgitama. Ei, ei ja veel kord ei. Mind ei vaktsineerita ka mitte piinapingis. Olen kogu elu elanud ilma kohustuslike süstideta, nõnda ka mu lapsed ning nii ka jäägu! Süstimine jäägu nüüd küll vabatahtlikuks! Mingisugust haledat korontšikut teiste viiruste ja grippide kõrval ülistada ja kummardada - milleks? Las tuleb siis, põeme läbi ja elame edasi! Oleme hullematki üle elanud," kirjutab tšellist Silvia Ilves Facebookis.

"Aitab juba sellest mängust! Või siiski mitte... Sulgeme koolid, aga.. ? Miks siis juba mitte kõik asutused sulgeda, kui tervis nii oluline on? Mis mõte on baarid ja muud söögikohad sulgeda lasta 22-st? Ja peagi hakkavad vist politseipatrullid kangelaslikult oma aega panustama "ühiste kuritegelike jõuluistumiste" laiali ajamise peale. Loodan, et eksin, või..? Mis maailmas me elame? Hästi, rahustan end maha ning püüan kogu seda praegust huumoriga võtta... Andestage mu filtrita mõtted, aga sellised need mul hetkel on. Ju olen see ainus loll, kes tunneb, et keegi naudib inimeste psüühikaga mängimist ning inimeste tervise hoolimisest pole siin haisugi!" tõdeb Silvia. 

„Estiteks, ma ei tea, millest see vaktsiin koosneb, millised on kõrvalnähud, kui efektiivne ta üldse on ja kui kaua ta efektiivne on,“ lausub kitarrist Brad Jurjens Kroonikale, et tema ei lase end mitte mingil juhul vaktsineerida.

„Peaksin alustuseks nõu oma perearsti ja veel mõne spetsialistiga, kuid täna olen arvamusel, et esimeste seas ma koroona vastu end vaktsineerida ei laseks,“ lisab seltskonnaajakirjanik Kertu Jukkum.

Suunamudija Helen Adamson kindlasti vaktsineerima ei lähe ja kindlasti ei arva, et need inimesed, kes ei vaktsineeri on ohtlikud.

„Mina seda koroonamängu kaasa ei mängi – las teised hakkavad end süstima, kui tahavad,“ lajatab tšellist Silvia Ilves.

„Õnne 13“ stsenarist Andra Teede läheb aga kindlasti vaktsineerima ja kui saaks, läheks esimesena.