Marie Fredriksson 2009. aastal Jurmala festivalil.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
9. detsember 2020, 11:28

AASTA KURVAST UUDISEST: Roxette’i lauljanna surm puudutas kogu maailma

Täna aasta tagasi suri pärast vaprat võitlust ränga tõvega Rootsi menuansambli Roxette lauljanna Marie Fredriksson. 61aastase staari surm puudutas kogu maailma, kirjutab Iltalehti kurvale aastapäevale pühendatud artiklis. Fännidele annab lohutust Marie hääle kuulamine – Roxette avaldas tema ühe viimase lindistuse.

Rootsi superstaaril oli diagnoositud vähk juba 2002. aastal. See oli meeletu elujanu ja muusikaarmastus, mis Roxette’i lauljanna pärast ränka võitlust ajukasvajaga esmalt jalule tõstis ja seejärel lavale tõi. Ikka ja jälle naasis see poisipeaga vapper naine oma fännide ette, ka siis, kui oli juba ühest silmast peaaegu pime ja jalad teda enam ei kandnud. Mullu 9. detsembril teatas aga Marie esindaja tema lahkumisest. Säravast artistist jäid maha abikaasa Mikael Bolyos, lapsed Josefin ja Oscar ning miljonid fännid üle maailma. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roxette (@realroxette)

Võimsa häälega nimekale lauljannale avaldas mullu detsembris järelehüüde koguni Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf. Monarh ütles ajalehele Expressen, et Fredrikssoni muusikaga seostuvad paljudele rootslastele „ja ka mu enese perele mälestused mitmetest erakordselt olulistest eluhetkedest“. Rootsi lehe teatel oli Roxette’i lauljatar esinenud nii kroonprintsess Victoria kui ka tema noorema õe printsess Madeleine’i pulmas.

Roxette’i teine juhtfiguur Per Gessle avaldas tänavu novembris elujaatava pala „Let Your Heart Dance With Me“, mis oli viimaseid palasid, mis Marie Fredriksson oma lauljakarjääri jooksul salvestas. Laul jäi üle 2016. aastal ilmunud viimaselt stuudioplaadilt. Youtube’is on video kaadritega Roxette’i kõrgaja 1990. aastate alguse tuurimaterjalist väga menukas: videot on vaadatud juba üle poole miljoni korra. 

Iltalehti teatel avaldas Roxette sügisel digiversiooni oma kogumikalbumist „Bag of Trix“, millel leidub ligi 50 pala ansambli arhiivist, sealhulgas demo- ja kontsertversioone eri ajajärkude hittidest. CD-de ja vinüülide kujul ilmub Roxette’i kogumik 11. detsembril.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roxette (@realroxette)