Koit ToomeFoto: Martin Ahven
Saund
8. detsember 2020, 12:12

Koit Toome käis koroonapiirangute kiuste Soomes lugu salvestamas (3)

„Pidin end jah ehitajana arvele võtma,“ tunnistas end taaskord „Eesti laulule“ üles andnud ja ka poolfinaali pääsenud Koit Toome raadiole Retro FM, et kuna laul on Soomes produtseeritud, pidi ta leidma viisi, kuidas üle piiri pääseda.

Koidu viimasest singlist on möödas neli aastat ning talle tundus, et on õige aeg ja, et „We Could Have Been Beautiful“ on lugu millega tulla tagasi avalikkuse ette. „Mul on hea meel, et elu nii läks ja selle loo demo minuni sattus,“ rõõmustas Koit.  

„Selle loo näol õnnestus mul teha Soomes ühe ägedaima produtsendiga koostööd, kes on seal hetkel üks kuumemaid mehi. Koroona ajal käisin mikrofon kohvris Soome stuudios laulmas,“ tõdes muusik. 

Selleks pidi laulja end aga ehitajana arvele võtma. „See oli omaette teema, sai ainult küllakutsega või kui nagu tööle lähed. Soomes oli sellesmõttes piirid lahti ja ma polnud ainuke eestlane, kes sinna tööle läks. Firma pidi lihtsalt mind spetsiaalselt kutsuma. Olin ainult kaks pikka päeva.“

Seepeale küsis saatejuht Rauno Märks: „Ikeasse ei jõudnudki?“. Mille peale puhkes Koit naerma ja vastas: „Kuule seekord ei jõudnud jah!“