Saara PiusFoto: Martin Ahven
Inimesed
7. detsember 2020, 20:52

Maailmakuulus meesteajakiri tegi loo Saara Piusi vennaga: arstid ütlesid, et ma ei pruugi enam kunagi kõndida (2)

Kari Kadak (38) jagab maailmakuulsas ajakirjas Men's Health oma elustiilis tehtud muudatusi, mis aitasid tal kaalust alla võtta ja kuidas tervislik toitumine aitas tal pandeemia üle elada. 

Kari räägib, kuidas ta sattus 10 aastat tagasi krossirattaga õnnetusse, mis oleks ta peaaegu invaliidiks teinud. "Arstid ütlesid, et ma ei pruugi enam kunagi kõndida, pidin kiiresti midagi ette võtma," tunnistab mees ajakirjale Men's Health. 

"Hakkasin tegelema jõutreeningute ja venitusharjutustega, mis aitasid ravida mu selga, kuid võtsin siiski kaalus juurde," tõdeb ta. Kadak proovis ka erinevaid dieete, kuid tulutult. "Ükskõik mida ma tegin, mu kaal tõusis aeglaselt edasi, kuni olin 110 kilogrammi." 

Aasta tagasi liitus Kari programmiga, mis aitas tal end taas rajale saada. "Hakkasin lugema oma samme ja täpselt mõõtma, kui palju pean vett jooma," räägib mees ja lisab, et nüüd on tal eesmärk iga päev kõndida 12 500 sammu ja juua päevas kuus liitrit vett. Ta sööb küll endiselt oma lemmiktoite, kuid jälgib kellaaegasid, millal ta neid endale lubab.

Tänaseks on ta kaotanud 25 kilogrammi. "Tunnen end taas enesekindlalt, keskendunult ja tugevalt. Magan paremini ja energiat on rohkem." Mehe sõnul ei ole elumuutusteks kunagi õiget aega, tuleb lihtsalt alustada.