Jüri PootsmannFoto: Erlend Štaub
Üritused
6. detsember 2020, 16:49

„EESTI LAUL“ | Eurofännid kiidavad: Jüri Pootsmanni laul on kaasaegne ja tema hääl hingemattev (2)

Laupäeva õhtul avaldati kõik 24 „Eesti laulu“ võistluslugu. Välismaised eurofännid olid selle eel väga elevil ja muidugi kuulasid kõik laulud kohe ära ning andsid ka teada, mida nad neist arvavad. Eurovisioni uudisteportaal Wiwibloggs kirjutas paar päeva tagasi, et kõige rohkem oodati Jüri Pootsmanni pala „Magus melanhoolia“, mida fännid ka väga kiidavad.
 

„“Magus melanhoolia“ on imeline! See on nii erinev ja paistab kohe välja. Kui Eesti saadaks [Eurovisionile] Jüri, võib olla võimalus pääseda esikümnesse,“ kirjutab üks fänn. „“Wingman“ ja „Magus melanhoolia“ on selles nõrgas valikus kõige kaasaegsemad,“ kiidab teine. „Minu number 1! See on värske ja väga erinev. „Wingman“ paneb samuti jala tatsuma, aga kahjuks ei võida ilmselt neist kumbki, kui mõelda, mis Jaagup Tuisuga eelmisel aastal toimus,“ arvab kolmas.

„Jüri Pootsmannist õhkub seksika sarimõrvari vibe’i,“ arvab üks lugeja. Järgmine usub, et Jüri lugu võib hea lavaesituse korral Eurovisionil esikümnesse tulla. „See on niisugune lugu, millesarnaseid me ei ole Eurovisionil varem kuulnud – löökpillid ja produktsioon on üle mõistuse head ning Jüri hääl on hingemattev. Siiski ei ole Eestil kombeks kunagi õiget valikut teha, seega ta ei võida. Kuid peaks.“ Mõni pole eelkommenteerijatega aga isegi ligilähedaselt sarnasel arvamusel. „Mul on Jürist väga kahju, tema lugu on täiesti kuulatamatu. Tundub, nagu oleks ta võtnud Spotify reklaami ja selle ümber laulu komponeerinud.“

Veel üks arvamus Jüri pala kohta on see, et tegu on looga, mis võiks žüriilt kõrged punktid saada. „Mu ainus probleem on see, et lugu on liiga lühike,“ kurvastab kommenteerija.

Üldmulje kohta on samuti erinevaid arvamusi. Näiteks öeldakse, et „Eesti laul“ on tavaliselt väga kõrgetasemeline, kuid tänavu on palju keskpäraseid lugusid. Samas leidub ka häid sõnu. „Kas võiksime kiita pingutust, mis selle valiku tegemisse läks? „Eesti laul“ on alati püüdnud esindada erinevaid muusikažanre, kuid üldiselt on mingite žanride lood lihtsalt augutäide ja pole head. Sel aastal on alternatiivsed lood tõeliselt head. Olen rabatud!“

„Uku laul on palju parem kui eelmisel aastal. Oleks Rotterdami hea valik,“ kiidetakse ka mulluse võitja Uku Suviste pala „The Lucky One“. Samas leidub ka neid, kelle arvates Uku lugu kiitust väärt ei ole. „See on halvasti produtseeritud ja pisut kaootiline,“ ütleb üks. Teise sõnul on Uku lugu justkui summutatud. „Kui Uku võitis eelmisel aastal superfinaali 75% häältest, usun, et sel aastal võib ta võita 99%,“ arvab veel üks.