Linnar PriimägiFoto: Mari Luud
Inimesed
6. detsember 2020, 11:41

Linnar Priimägi: minu matustele tulevad ainult ilusad inimesed ja kõik on valges riietuses (6)

"Ma sain naerda iseenda üle ja nutta muusika pärast, "Ilusal sinisel Doonaul", mille Manfred Vainokivi pani sinna," räägib Linnar Priimägi saates "Hommik Anuga" endast tehtud portreefilmist, mis kannab nime "Mephistopheles".

Linnar ütleb, et see laul peab kõlama ka tema matustel. "Mu matustel on kaks tingimust, välja arvatud see, et tulevad ainult ilusad inimesed - mulle on öeldud, et sina, Linnar teed kirstus ka silmad lahti, et vaadata, kas ümberringi on ilusad inimesed või ei ole. Kaks tingimust - kõik tulevad valges, sõltumata aastaajast, ja hauaplatsil mängib "Ilusal sinisel Doonaul". Hea meel, kui tantsitaks kah, aga võõraste haudade peale ei maksa trampima minna," räägib Priimägi. 

Anu küsimusele, kas Linnar kavatseb juba surema hakata, vastab mees: "Kui aasta algas, siis ma mõtlesin, et suren tänavu. No on veel aega ka natuke, mõni nädal," muigab mees. Kuhu ta kiirustab? "Ma arvan, et põrgusse, kes mind paradiisi ikka laseb?" naerab ta. 

Filmi pealkiri "Mephistopheles" oli Linnari enda soov. "Kes see on? Korrarikkuja" Ta ütleb: "Ma olen osa sellest jõust, mis kurja kavatseb, korda saadab head." Kuri deemon võib tervele inimühiskonnale väga kasulik olla. Ta teeb midagi, mis ühiskonna tasakaalust välja lööb, sest igav tasakaal ei ole ühiskonna arenguseisund. Ühiskond peab tasakaalust väljas olema, siis ta areneb," sõnab Priimägi. 

Mees ütleb, et Mephistopheles on erand ning ka Linnaris on juba lasteaiast peale erandit nähtud. "Kõige rohkem protestin ma selle vastu, kui keegi keeldub nägemast minus erandit, kui mulle öeldakse, et sa oled tavaline. Ma ei ole tavaline! Ma olen Linnar Priimägi! Erand. Mephistopheles."

Lisaks paljastab Linnar, et on armunud ja kirjutab iga päev luuletusi. Luulekogu käsikirigi on juba valmis ning seda illustreerib mees nimega Argo, keda Linnar kutsub Argonaudiks. "Tema on heteroseksuaalne poiss, mis ta saab teha, et mina temast hoolin."