LEGENDAARNE MUUSIK: Fööniksina tuhast tõustes tiivustas John Lennonit kirg kuulsaks ja edukaks saada. Nagu näha, oli elu otsustanud teda väntsutada, kuid ta ei lasknud sel sündida.Foto: Vida Press
Saund
4. detsember 2020, 20:07

40 aastat tagasi tapsid mõrtsuka surmakuulid maailma ühe kuulsama ja mõjukama muusiku

JOHN LENNON: „Üritasin nii kangesti elus püsida, kuid hävinguingel aina jälitab mind.“ (2)

8. detsembril 1980 umbes kell 17 andis John Lennon New Yorgi kodumaja ees autogrammi fännist Mark David Chapmanile ja läks siis koos abikaasa Yokoga Onoga salvestusstuudiosse. Mõne tunni pärast koju naastes sai 40aastane The Beatlesi legend Chapmanilt surmakuulid selga. „Üritasin nii kangesti elus püsida, kuid hävinguingel aina jälitab mind,“ laulis Lennon ühes oma viimastest lindistustest.

Lennonil polnud topeltalbumile „Double Fantasy“ autogrammi andes aimugi, et seisab silmitsi oma surmaingliga. Chapman oli laulja ja tema jaapanlannast kaasa kodumaja The Dakota juurde saabunud juba 8. novembri hommikul. Hawaiilt Honolulust kohale sõitnud 25aastane endine turvamees plaanis maailma ühe kuulsama ja mõjukama muusiku tapmist mitu kuud. Ta väitis politseile, et teda olid marru ajanud Lennoni eluviis ja väljaütlemised, iseäranis väide, et biitlid on Jeesusest populaarsemad.

Edasi lugemiseks: