Keanu Reeves filmis „Matrix Reloaded".Foto: Vida Press
Film
4. detsember 2020, 14:02

„Matrix 4“ ja ülejäänud Warneri uudisfilmid lähevad kohe voogedastusse

Filmistuudio Warner Bros teatas, et 2021. aasta kõik 17 uudisfilmi jõuavad üheaegselt kinodesse ja seni kesise eduga olnud voogedastusplatvormile HBO Max. New York Times nimetab seda jahmatavaks uudiseks, mis kujutab endast Hollywoodi tavaäri seni suurimat kõigutamist.

Tavapäraselt on stuudiod võimaldanud kinodel linastada uusi filme umbes 90 päeva ainuõigusega. Nüüd aga saavad HBO Maxi tellijad koroonapandeemia tõttu kohe ligipääsu Warneri uutele suurfilmidele „Suicide Squad II“, „Godzilla vs Kong“, „Düün“ ja „Matrix 4“. 

Elutubadesse tõttavad kiirkäigul ka näiteks Lin-Manuel Miranda muusikafilm „In The Heights“, vanameister Clint Eastwoodi „Cry Macho“ ja „Sopranode“ eellugu „The Many Saints of Newark“, kus noort Tony Sopranot kehastab kadunud James Gandolfini poeg Michael. 

New York Times nimetab filmistuudio otsust 17 süstiks tellijate puuduses vireleva HBO Maxi käsivarde – kuid samal ajal näitab Warneri avaldus ülimalt sünget prognoosi kinode tuleviku suhtes. Jääb mulje, et stuudio ei usu, et USA kinod võiksid sügisekski tavalise töörütmi sisse saada – „hinnang, mis on tugevas kontrastis teiste filmistuudiote ja kobarkinokettide mõistaandmistele,“ märgib nimekas leht.