Elizabeth II Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
1. detsember 2020, 14:15

Buckinghami palee töötaja varastas suures koguses väärtuslikke esemeid

Buckinghami palees catering'i assistendina töötanud mees tunnistas, et varastas kuninganna Elizabeth II residentsist medaleid ja fotosid.

37aastane Adamo Canto võttis kohtus omaks vargused, mis ta pani toime ajavahemikus 11. novembrist 2019 kuni 7. augustini 2020. Politsei leidis tema kodust Buckinghami palee territooriumil suuremas kogus varastatud kraami. 

A Buckingham Palace catering assistant, from North Yorkshire, has admitted stealing medals and photographs from the Queen's residence.

Posted by BBC Yorkshire on Esmaspäev, 30. november 2020

BBC Newsi teatel muutusid koroonapandeemia ajal Canto tööülesanded: ta pidi rohkem koristamisele keskenduma ning see võimaldas talle juurdepääsu kabinettidele ja teistele lossi aladele, kuhu tal muidu poleks asja olnud. Osa varastatud kraami, mille väärtust hinnatakse 10 000 ja 100 000 naelsterlingi vahele, ilmus müügile eBay keskkonnas. 37 eseme müügist teenis mees umbes 7750 naela, mis on nende tegelikust väärtusest märksa vähem.

Üks esemeist oli näiteks fotoalbum Donald Trumpi visiidi ajal korraldatud dineest. Canto näppas ka prints Harry ning tema venna prints Williami ja tolle abikaasa signeeritud fotosid ning kaks tähtsat medalit. 

Praegu kautsjoni vastu vabaduses viibivat varast võib kohtuniku teatel oodata vanglakaristus.